21-letnik napadel očeta in ga poškodoval

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 197 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Zasegi vozil

Med kontrolo prometa v Leskovcu pri Krškem so policisti PP Krško okoli 11.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat lupo. 82-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 16. ure so na območju Kostanjevice ob Krki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. 28-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil. Vozilo so mu zasegli in o kršitvah cestno prometnih predpisov seznanili pristojno sodišče.

Sevniški policisti so nekaj pred 20. uro v Sevnici kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Ugotovili so, da 43-letni kršitelj vozi pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Zaščitili žrtve in nasilnežu izrekli prepoved približevanja

Trebanjski policisti so v noči na 27. 2. posredovali zaradi nasilja v družini. 21-letni moški, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kršitev in kaznivih dejanj z elementi nasilja, je napadel očeta in ga poškodoval, z leseno palico razbijal pohištvo v hiši in ga poškodoval, ustrahoval ostale družinske člane, potem pa odšel od doma. Policisti so takoj pričeli z aktivnostmi za njegovo izsleditev in ga kmalu prijeli. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo družinskih članov, so mu izrekli prepoved približevanja. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Pretep na parkirnem prostoru

Nekaj pred 20. uro smo bili obveščeni o pretepu na parkirnem prostoru trgovskega centra v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da sta bila v pretepu lažje poškodovana dva moška iz Brezja, ki so ju reševalci oskrbeli na kraju. Po prvih zbranih obvestilih naj bi trije osumljenci z območja Šentjerneja na parkirnem prostoru pretepli oškodovanca in ju poškropili s solzivcem. Vsi udeleženci pretepa se med sabo poznajo in so v sporu. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe in ugotavljanjem identitete storilcev. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Loče, Jereslavec, Obrežje, Mostec, Kapele) izsledili in prijeli 14 državljanov Nepala, deset državljanov Afganistana, šest državljanov Sirije, dva državljana Bangladeša, dva državljana Turčije, državljana Jordanije in državljana Somalije. Na območju PP Črnomelj (Preloka) so prijeli tri državljane Sirije, dva državljana Alžirije in dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

Okoli 14.30 smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše v kraju Mali Cirnik pri Šentjanžu. Požar so gasilci omejili in pogasili, poškodovan ni bil nihče. Policisti bodo danes opravili ogled požarišča in ugotavljali vzroke za nastanek požara.

Povezane objave

V Novem mestu večji delež nesreč zaradi alkoholiziranosti ter samomorov

Danes goduje “polulana Zofka”: Kaj prinaša?

Kako do neprofitnega stanovanja v MONM?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih