Akcija “Šolar na smuči” danes tudi na Gačah!

Gre za projekt smučarskega ozaveščanja šolskih otrok. Akcija je nastala s ciljem popularizacije smučanja med otroki in vsako leto doseže zelo pozitiven odziv šol po vsej Sloveniji. V akciji vsako leto sodeluje več kot 2000 otrok, ki se s smučišč vračajo z novo življenjsko izkušnjo in iskrami v očeh, predvsem tisti, ki so se s tem športom srečali prvič, takšnih pa je kar polovica.

Policija sicer zagotavlja ustrezen nivo varnosti obiskovalcev smučišč v skladu z zakonom o varnosti na smučiščih in povezanimi predpisi (zagotavljanje javnega reda in miru ipd.). Ob veliki preventivni vlogi so ključne naloge policije še obravnava nesreč ter preverjanje prisotnosti alkohola, psihoaktivnih snovi ali zdravil v organizmu ter vodenje prekrškovnih postopkov ob ugotovljenih kršitvah (vključno z odvzemom smučarske vozovnice).

Na območju policijske uprave Novo mesto se bomo policist pridružili akciji na smučišču Gače v Beli krajini, in sicer v sredo, 16.2.2022, z osrednjim dogodkom ob 11.00 uri.

V panogi alpsko smučanje bodo letos dogodki potekali na naslednjih lokacijah:

  • 14. 2. 2022 ob 11. uri: Krvavec,
  • 15. 2. 2022 ob 11. uri: Cerkno,
  • 16. 2. 2022 ob 11. uri: Gače,
  • 17. 2. 2022 ob 11. uri: Rogla (alpsko smučanje in tek na smučeh),
  • 18. 2. 2022 ob 11. uri: Mariborsko Pohorje.

Tudi letos je glavni namen akcije Šolar na smuči seznanitev otrok z obema športoma, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah.

Povezane objave

Novomeški kriminalisti vložili ovadbo zoper osumljenca prevare s toplotnimi črpalkami

Nasilni pacient ni hotel zapustiti čakalnice

Trije mladi nasilneži oropali skupino mladoletnikov

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih