Čestitke zlati ekipi gasilcev PGID Krka

FOTO: MONM.

Župan Gregor Macedoni je včeraj na rotovžu sprejel ekipo Prostovoljnega gasilskega industrijskega društva Krka (PGID Krka) in jim čestital za zlato medaljo, ki so jo osvojili na letošnji Gasilski olimpijadi v Celju, so na uradni spletni strani zapisali na Mestni občini Novo mesto.

PIGD Krka deluje že 52 let in je rastlo skupaj s tovarno, saj je iz začetnih 26 prostovoljnih članov njihovo število zraslo na današnjih 356 članov. Vse od leta 1970 so se udeležili šestih gasilskih olimpijad, s petih so se vrnili z odličji.

Redno pa se udeležujejo tudi tekmovanj pod okriljem gasilske zveze Slovenije in mednarodnih tekmovanj, največji uspeh pa je bila zmaga na letošnji gasilski olimpijadi v Celju, ki so jo dosegli v kategoriji poklicni člani B. Posebej ponosni so, da je v njihovih vrstah vse več gasilk, ki so izvrstne tekmovalke in se vse bolj vključujejo tudi v gasilsko operativno delo, na zadnji olimpijadi pa jim je za medaljo zmanjkalo le nekaj športne sreče, sporoča Občina.

Povezane objave

Ekološko stanje Krke dobro, nekoliko bolj onesnažena v spodnjem toku

Varno kolesarjenje: V teoriji enostavno, v praksi malo manj

Plantellini vrtnarski nasveti: Paradižnik rodi bogato, če ga negujemo

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih