Iz kleti odtuji 400 litrov vina

Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 2. in 20. 2. posredovali v 166 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 499 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 20 prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 35 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in štiri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanje pogrešane osebe, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

17.  2. nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov med Šmarjeto in Šmarješkimi Toplicami. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 60-letna voznica, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčila v avtomobil 58-letnega voznika. Lažje poškodovano voznico in 23-letno potnico iz njenega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.
Policisti so še ugotovili, da je 58-letni voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,72 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Med 16.  2. in 17. 2. je z delovišča v okolici Novega mesta nekdo odtujil električne vodnike in povzročil za okoli 7000 evrov škode.

Na gozdni poti v okolici Semiča je nekdo iz traktorja odtujil motorno žago v vrednosti 1200 evrov.

V Metliki je med 16. 2. in 18. 2. neznanec iz skladiščnih prostorov odtujil izdelke in bakra in medenine in povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V noči na 19.  2. je v okolici Krškega nekdo vlomil v kletne prostore in odtujil okoli 400 litrov vina. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1500 evrov.

19. 2. okoli 20. ure je v Novem mestu neznanec vlomil v prostore prodajalne in odtujil tobačne izdelke. Policisti okoliščine še preiskujejo.

Kršitelja pridržali

18. 2. zvečer so brežiški policisti posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju  Stare vasi, kjer naj bi moški razbijal inventar in grozil družinskim članom. 60-letni kršitelj se tudi po prihodu  policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Povezane objave

INLES – razpoznavna kakovost

Letošnje poletje najbolj vroče v zgodovini meritev

Tatovi nad kolesa in e-skiroje

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih