Kmalu bomo dobili 7 novih oddelkov, v načrtu novi vrtec v Žabji vasi in Brod-Drage

Načrtuje se rekonstrukcija enote Pedenjped (Foto: Vrtec Pedenjped Novo mesto)

Podpisi pogodb s strani staršev še potekajo, dejansko število sprejetih otrok se še ne ve!


Čakalni seznami za vrtce so še vedno dolgi, varstvo pa je nemogoče pridobiti tudi pri zasebnikih. Starši predšolskih otrok se sprašujejo, ali nikogar na občini tovrstni čakalni seznami ne zabodejo v oči in ali se nihče ne vpraša, kako se bodo vse te družine, kjer sta zaposlena oba starša, ki vrtca še vedno niso dobile, znašle.


Na Mestni občini Novo mesto sledijo potrebam in predvidevajo kratkoročno, srednjeročno in dolgoročno odpiranje kapacitet po naslednjem planu, ki pa ga bodo prilagajali glede na trende vpisov v prihodnjih letih. V jeseni bo končana gradnja novega vrtca pri OŠ Otočec, v naslednjem letu pa načrtujejo rekonstrukcijo enote Pedenjped, kjer bosta na voljo dva dodatna oddelka. Do leta 2024 na občini načrtujejo širitev enote Labod, s katerim bodo pridobili dodatnih štiri do pet oddelkov, do leta 2027 pa načrtujejo novogradnjo v Žabji vasi, v načrtu pa je tudi novogradnja na območju Brod-Drage.
V letošnjem šolskem letu odprli dva medletna oddelka


Letos 1. februarja so v vrtcu Pedenjped v enoti Ostržek odprli oddelek prvega starostnega obdobja, v katerega je bilo sprejetih 14 otrok. Prav tako so v vrtcu Ciciban odprli en medletni oddelek, in sicer lansko leto decembra, kjer so sprejeli 14 otrok.


V primeru potreb bodo tudi v bodoče odpirali medletne oddelke


Za leto 2021/2022 je bilo v novomeške vrtce sprejetih 400 otrok. Kot sporočajo iz novomeške občine starši še niso podpisali pogodbe z vrtcem, zato še ni točnega podatka o sprejetih otrocih, saj se še ne ve, ali bodo vsi starši otroke dejansko vključili v vrtec.

Vrtec Pedenjped

S 1.9.2021 sprejetih 132 otrok, na čakalnem seznamu je 48 otrok.

Vrtec Ciciban
  • Število sprejetih otrok: 147
  • Število otrok na čakanju: 15
Zasebni družinski vrtec Ringa raja
  • Število sprejetih otrok: 11
  • Število otrok na čakanju: 0
Vrtec pri OŠ Stopiče:
  • Število sprejetih otrok: 25
  • Število otrok na čakanju: 7, vsi za sprejem po 22.11.2021
Vrtec pri OŠ Brusnice:
  • Število sprejetih otrok: 28
  • Število otork na čakanju: S 1.9.2021 je vrtec zavrnilo 5 otrok, saj vsi želijo le OŠ Brunice, 11 otrok čaka za medletni sprejem.

K.N.



Povezane objave

Razveljavili sodbo vozniku za smrt pešca pri Novem mestu

Če ga boste nadzorovali, boste živeli dlje

“Bojim se it domov zaradi slabih ocen”

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih