Konec sezone mestnih koles GoNm, znova v letu 2020

Foto: Dolenjski list.

Zaradi neugodnih vremenskih razmer in posledično nezadostnega števila izposoj, se sezona sistema za izposojo koles GoNm v letošnjem letu zaključuje. Podjetje AMZS bo poskrbelo za umik koles in shranitev v za to namenjenih prostorih, kjer bodo na varnem čakala do začetka naslednje sezone. Po potrebi jih bodo tudi servisirali, da bodo kar najbolje pripravljena za nemoteno rabo vseh uporabnikov. Kdaj točno bodo ponovno na voljo za izposojo, bo odvisno od vremenskih pogojev v naslednjem letu, leta 2020.

Letošnja sezona se tako zaključuje izredno uspešno, saj je bilo v tem letu na novo postavljenih kar deset novih postaj in na voljo 45 novih električnih koles. Skupno je po mestu postavljenih že 15 postaj, ki omogočajo priklop desetim kolesom. Poleg električnih koles je na voljo za izposojo tudi 50 navadnih koles.

Pred prvo uporabo koles se morajo zainteresirani uporabniki registrirati v Turističnem centru Novo mesto na Glavnem trgu v centru mesta. Iz turističnega centra poročajo o opaznem dvigu povpraševanja po priklopu dodatnih postaj in ponudbi novih električnih koles. Skupno število do sedaj registriranih uporabnikov tako znaša 529.

Predvidevajo, da bo število uporabnikov še naprej naraščalo, saj se ljudje vedno bolj zavedajo pomena trajnostne mobilnosti in prednosti, ki jih le-to prinaša. Poleg tega v naslednjem letu načrtujejo vzpostavitev dodatnih zmogljivosti, in sicer še 5 novih postaj z okvirno 25 novimi kolesi. Ali bodo kolesa električna ali navadna, za sedaj ostaja neznanka.

M.K.

Povezane objave

Svetovni dan veterinarjev: Stroka, ki prispeva k zdravju živali in socialnemu blagostanju ljudi

V javni razpravi predlog proračuna Mestne občine Novo mesto za leto 2025

Jakob Omrzel suvereno slavil tudi na Coppa Montes v Italiji

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih