Kriminalisti hrvaška državljana ovadili ponarejanja vrednostnih papirjev

Novomeški kriminalisti so hrvaška državljana ovadili kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov in ponarejanja vrednostnih papirjev. Osumljena sta s ponarejeno osebno izkaznico slovenskega državljana odprla transakcijski račun v Litvi in ponaredila več menic v vrednosti 1,7 milijona evrov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po tistem, ko sta z osebnimi podatki oškodovanega odprla račun v Litvi, sta ponaredila večje število menic osmih slovenskih gospodarskih družb v skupni vrednosti več kot 1,7 milijona evrov in jih po pošti poslala osmim slovenskim bankam.

Osumljena sta kot pošiljatelja in meničnega upnika navedla oškodovanega slovenskega državljana. V kolikor bi prišlo do unovčitve poslanih menic, bi bil denar nakazan na transakcijski račun v Litvi, osumljena pa bi s storitvijo kaznivih dejanj pridobila veliko protipravno premoženjsko korist, so navedli na novomeški policijski upravi.

Kriminalisti so osumljena ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Krškem.

Povezane objave

INLES – razpoznavna kakovost

Letošnje poletje najbolj vroče v zgodovini meritev

Tatovi nad kolesa in e-skiroje

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih