Krka nadaljuje z zmagami

FOTO: KK Krka.

Košarkarji Krke so v 8. krogu lige Nova KBM premagali Šentjur s 85:66 (21:26, 36:42, 61:61).

Košarkarji Krke nadaljujejo serijo zmag. Potem ko so prejšnji teden uspešno nastopili na turnirju lige Aba 2 v Sarajevu in so ob Helios Suns edini neporaženi v regionalnem tekmovanju, so tudi v 8. krogu lige Nova KBM vpisali novo zmago. S stoodstotnim izkupičkom zasedajo prvo mesto na lestvici.

Tri četrtine tekme sta ekipi igrali derbi kroga, v zadnjih desetih minutah pa so Novomeščani zagospodarili na parketu in suvereno prišli do dveh točk. Šentjur je v zadnji četrtini, ki se je začela z izenačenim izidom 61:61, potreboval več kot šest minut za prvi koš. V tem času je Krka prišla do vodstva 78:61, zadnjo četrtino pa je dobila s 24:5.

Domači strateg Gašper Okorn je imel na voljo le deset igralcev, vsi pa so se vpisali med strelce. Miha Škedelj se je izkazal s 15 točkami in 9 skoki, Rok Stipčević je prav tako dosegel 15 točk, 12 jih je prispeval Miha Cerkvenik, dvomestni pa so bili še Robert Jurković (11 točk, 8 skokov), Jan Špan in Radosav Spasojević (oba 10 točk).

Pri gostih, ki so doživeli drugi poraz v ligi Nova KBM in prvega na gostovanjih, je Rok Nemanič zadel 17 točk (trojke 4:9), Tim Tomažič pa je zbral 14 točk in 14 skokov.

Krka bo v 9. krogu 3. decembra gostovala v Laškem, Šentjur pa bo gostil Hopse.

Povezane objave

Mestna občina Novo mesto najmanj zadolžena mestna občina

Novomeščan Gregor Kren navdušil na Gorenjskem

(GALERIJA) Čudovit praznik motoristov

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih