Lobanja, ki jo je našel Novomeščan, pripada ženski, stari med 30 in 50 let

Foto: Slovenske novice

Občan Novega mesta je konec februarja med prenovo stanovanja naletel na grozljiv prizor – v peči je našel človeško lobanjo. Kot so sporočili na novinarski konferenci je lobanja pripadala ženski, stari med 30 in 50 let. Zakopana naj bi bila že 70 do 80 let v zemlji. Ob lobanji so našli tudi cigaretne ogorke, rolice od wc- papirja naboje…Kot so ugotovili je eden med stanovalcev imel v peči skrivališče, saj se je ljubiteljsko ukvarjal z zbiranjem starih predmetov. Gre za stanovalca, ki je zaradi zdravstvenih težav umrl konec leta 2017, stara 41 let. Kot je razložil Božičnik so v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju uspeli najti določeno količino DNK materiala in ugotovili, da gre za sorodstveno povezavo z enim od stanovalcev.

Vodja Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto France Božičnik je v izjavi povedal, da je lastnik stanovanja v bloku med prenovo, ko je porušil peč, naletel na lobanjo in jih o tem obvestil 27. februarja.

K.N.

Povezane objave

Ste videli 78-letnega Ivana Mavsarja?

Visoka kazen za 27-letnika

V Novem mestu danes in v petek simpozij o demografiji, kadrih in regionalnem razvoju

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih