Meseca maja javne dražbe zemljišč novomeške občine v Gotni vasi

Foto: MONM

V sredo, 12. maja 2021, bo Mestna občina Novo mesto izvedla javno dražbo prodajo šestih parcel na območju Gotne vasi. Dražitelji se lahko na dražbo prijavite do petka, 7. maja 2021, z vplačilom 10 odstotne varščine izklicne cene.

Zemljišča bodo v prihodnjih mesecih komunalno opremljena, obsegala pa bodo med 698 in 874 m².

Cene zemljišč od 62.800 do 78.700 €

Zemljišča v Gotni vasi se nahajajo na površinah namenjenim gradnji stanovanjskih objektov in bodo predvidoma do poletnih mesecev opremljena s cesto, kanalizacijo, vodovodom, javno razsvetljavo, telekomunikacijskim vodom in elektriko. Površina parcel niha med 698 in 874 m², skladno s površino pa tudi višina začetne cene zemljišč znaša od 62.800 do 78.700 €.

V prihodnjih dveh letih bo na enak način na voljo še nekaj več kot 50 zemljišč za individualno gradnjo na območju Brod-Drage, predvidoma v začetku leta 2022 pa bo novomeška občina za odkup ponudili tudi 23 občinskih gradbenih zemljišč na Regrških Košenicah.

Zagotovili bodo tudi prek 400 novih najemniških stanovanj v Podbrezniku in na območju Brod- Drage. Načrtovana pa je tudi javna dražba za zemljišče v Podbrezniku, kjer je previden poslovno-stanovanjski objekt.

Visoke cene?

Ne smemo pozabiti, da se na te cene prišteje še 22 % davek in seveda cene komunalnega prispevka. Na Mestni občini odgovarjajo, da so pri določitvi izhodiščne cene zakonsko vezani slediti neodvisni cenitvi.

K.N.

Povezane objave

Ekološko stanje Krke dobro, nekoliko bolj onesnažena v spodnjem toku

Varno kolesarjenje: V teoriji enostavno, v praksi malo manj

Plantellini vrtnarski nasveti: Paradižnik rodi bogato, če ga negujemo

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih