Mestno jedro z novimi ponudniki

Vir fotografije: MO NM


Mestno središče je kljub letošnji situaciji s koronavirusom zaživelo s pestrim dogajanjem. Odprla se je prodajalna knjig Antikvariat Cunjak, brivnica Brivska postaja, bioresonančni ambulanti za male živali, restavracija Fink&Situla, Delikatesi, svoji ponudbi pa sta razširili tudi Dentoteka in UniCredit Bank.


Antikvariat Cunjak, bioresonančna ambulanta

Aprila se je na Rozmanovi ulici odprla prodajalna starih knjig Antikvariat Cunjak. Bralec lahko izmed 8000 knjig izbere takšno za 1€ ali tisto za 20€. Na voljo je raznovrstna literatura od leksikonov, enciklopedij, romanov in še marsikaj. Ne daleč stran od antikvariata se je odprla bioresonančna ambulanta za male živali, kjer dignosticirajo in z naravnimi terapijami zdravijo bolezenjska stanja hišnih ljubljenčkov, kot so alergija, poškodbe in okužbe.

Nika Munih Tairoski


Brivska postaja


V centru Novega mesta, na Rozmanovi ulici se je odprla Brivska postaja. Gre za nekakšno kombinacijo tradicionalnega brivstva z modernimi frizerskimi tehnikami. Brivci so bili skozi čas vedno navajeni kratkih pričesk in večino striženja so opravili s »strojčkom«, saj jih je bilo strah uporabljati škarje zaradi neznanja.

Fink&Situla


Nova zgodba se odvija tudi na vogalu Dilančeve ulice, kjer se je v prenovljenih prostorih pritličja zbrala ekipa znanega para Fink in v mestno jedro z restavracijo Fink & Situla pripeljala novo gastronomsko doživetje. V jedeh se kažejo njune dolgoletne izkušnje in pretekli uspehi, vse to pa sta prelila tudi v širok program, ki presega običajno kulinariko in bo ob izbranih dnevih v prihodnjih mesecih obogatil trško dogajanje.

Hiša Fink

Delikatesa Loka, Dentoteka


Delikatesa vse dni v tednu ponuja napitke za s seboj, sendviče, prigrizke in tortice. Ponudbe prilagajajo letnim časom, poleti bo na voljo tudi sladoled. Le nekaj korakov stran se nahaja tudi Dentoteka, kjer že kratek pogled na izložbo razkrije specializirano dentalno lekarno, ki so ji nedavno v spodnjih prostorih dodali še center za ustno higieno. Ponujajo izbrane dentalne storitve, pridružilo se jim je pa še podjetje Green CT, ki v njihovih prostorih ponuja tudi zobni rentgen.

Delikatesa Loka


Poslovalnica UniCredit Bank


Poslovalnica banke je prenovila stavbo, ki ima status kulturne dediščine in v kateri je v 19. stoletju bival dr. Karel Slanc, ki je bil podpornik Ivana Cankarja. Opremo iz starih prostorov so darovali Društvu upokojencev Novo mesto, del opreme pa Športnemu društvu Breginjski kot.

K.N.

Povezane objave

V novomeškem KCJT prihodnji teden premiera opere Kit na plaži

“Številni delavci še vedno ne uživajo vseh priborjenih pravic”

Mestna občina Novo mesto najmanj zadolžena mestna občina

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih