Po novomeških naseljih hodijo potepuški psi

Številni prebivalci Bršljina, Cegelnice, Prečne, Češče vasi in Podbreznika že nekaj časa ne hodijo na sprehode sproščeno. Kot poroča Dolenjski list, so prebivalci v strahu zaradi potepuških psov, ki naj bi napadali tamkajšnje prebivalce.

O napadih policija ni obveščena, so pa seznanjeni s tem, da se na območju Prečne nahaja več zapuščenih psov. »Ob vsakem klicu in obvestilu občanov, ki smo jih prejemali predvsem v mesecu maju, smo se odzvali in k ukrepanju oziroma odlovu psov pozvali pristojne službe. O tem smo seznanjali MO Novo mesto, Skupno občinsko upravo občin Dolenjske, pristojno zavetišče in območni urad Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Policisti PP Novo mesto so v maju na območju Cegelnice nudili pomoč predstavniku zavetišča, ki je poskušal zajeti pse, vendar odlov takrat ni bil uspešen,« je zapisala Alenka Drenik s PU Novo mesto, poroča Dolenjski list.

V dogovoru z Zavetiščem Turk bo MO Novo mesto organizirala akcijo nastavljanja hrane, z namenom, da pse ulovijo.

Povezane objave

V sredo in četrtek delna, v petek popolna zapora Kandijskega mostu

Novice posreduje že 40 let

Novomeščanka Evropska viceprvakinja

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih