Policija in ministrstvo o aferi Smodej, on molči

VIR: Twitter, posnetek zaslona.

Policija je v primeru domnevnih spolnih zlorab Dušana Smodeja včeraj sporočila, da preverja informacije o morebitnih kaznivih dejanjih s področja spolne nedotakljivosti. Sicer na policiji, zaradi varstva osebnih podatkov ne razkrivajo podrobnosti in ne izpostavljajo povezave z domnevnimi dejanji Dušana Smodeja.

Policija sporoča, da so zbiranje obvestil in drugi ukrepi usmerjeni v preverjanje okoliščin in potrditev obstoja morebitnih razlogov za sum, da so bila storjena kazniva dejanja, pri katerih se storilca preganja po uradni dolžnosti.

Dodajajo še, da v tem odmevnem primeru še niso prejeli prijave, niti anonimne. Preverjajo pa prijavo suma domnevnega izsiljevanja zaradi dolga.

Spomnimo, v javnost je informacija o domnevnih spolnih in finančnih zlorabah prišla na podlagi skupine na družbenem omrežju Instagram. Posameznice in posamezniki tam izpostavljajo domnevne slabe izkušnje, ki naj bi jih imeli s Smodejem, od spolnih zlorab do izsiljevanja.

PREBERITE ŠE:

Na obtožbe, ki se zgrinjajo nad kulturnikom se je odzvala tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki izpostavlja ničelno toleranco do vseh oblik nasilja. Ministrica je nedavno sodelovala v intervjuju, kjer je bil prisoten tudi Smodej. Za njegovo prisotnost naj ne bi vedela.

“Sama sem se na ministrstvu za kulturo z njim prvič pogovarjala na intervjuju, kamor je prišel kot urednik portala Kulturnik.si. Naša uslužbenka se je za intervju dogovarjala z Nejcem Krevsom, ki sodeluje z RTV Slovenija. Pisal je v imenu portala Kulturnik. Prosil je za intervju. To je bilo 15. julija in 21. julija je prišel sem, zraven pa je bil tudi Smodej, s čimer pa prej nisem bila seznanjena,” je povedala Vrečko.

S podobnimi mislimi se je odzval tudi Inštitut 8. marec, ki žrtvam zagotavlja vso podporo, tudi brezplačno pravno pomoč.

Smodej se na obtožbe ne odziva oziroma jih zanika.

Povezane objave

V nedeljo popolne zapore ob maratonu Po dolini reke Krke

Ekološko stanje Krke dobro, nekoliko bolj onesnažena v spodnjem toku

Varno kolesarjenje: V teoriji enostavno, v praksi malo manj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih