Policija opozarja: Več vlomov v avtomobile

Na parkirnem prostoru na območju Čateža ob Savi so 21. 7. neznanci poskušali vlomiti v sedem vozil. Po prvih ugotovitvah jim ni uspelo priti v notranjost vozil in niso ničesar odtujili, na vseh vozilih pa je zaradi poškodb nastala premoženjska škoda. Policisti so opravili ogled in zavarovali najdene sledi. Nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilcev.

V zadnjem obdobju so ponovno obravnavali več vlomov v avtomobile. Storilci so vlamljali v vozila na parkirnih prostorih javnih prireditev, kopališč, na parkirnih prostorih, kjer so izhodišča za pohodnike, v gozdovih in na gozdnih poteh. Policisti so v vseh primerih opravili oglede krajev kaznivih dejanj. Po preveritvi okoliščin in na podlagi opravljenih razgovorov je bilo ugotovljeno, da so bili v večini primerov žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih nezavarovane pustili različne predmete, tudi denarnice z dokumenti, prenosne računalnike in denar. Storilci so v vozila vlamljali na način, da so navirali vrata, razbili stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročili tudi premoženjsko škodo na vozilu.

Policija svetuje, da občani upoštevajo osnovne samozaščitne ukrepe, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. V vozilih naj brez nadzora ne puščajo predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanejo žrtev vlomilcev. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odtujenih predmetov.

Policija poziva občane, da so pozorni na dogajanje v bližini parkiranih vozil. Če opazijo sumljive osebe, ki si ogledujejo vozila in bi se lahko pripravljale na vlom, naj o tem nemudoma obvestijo policiste na številko 113.

Povezane objave

Preiskava streljanja v Šmihelu potrdila, da je bil povod spor med družinami

Regijska civilna iniciativa napoveduje protestni shod

Kradli parfume in gorivo

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih