Policisti med hišno preiskavo zasegli orožje in eksploziv

FOTO: PP Sevnica.

Policisti PP Sevnica so zaradi suma posesti nezakonitega orožja in eksploziva pridobili odredbo sodišča in 11. 12. opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 60-letnega osumljenca z območja Krškega. Med hišno preiskavo, v kateri so poleg sevniških policistov sodelovali tudi bombni tehniki Specialne enote policije in vodnik službenega psa, so našli in zasegli dve puški z nameščenim daljnogledom in dušilcem zvoka, nabojnike, več nabojev, vžigalnik, detonatorje in večjo količino različnih eksplozivnih zmesi.

V Oddelku kriminalistične tehnike Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto bodo opravili kategorizacijo orožja in nabojev, eksplozivne zmesi pa so prevzeli bombni tehniki. Policisti bodo po zaključeni preiskavi zoper 60-letnega osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nedovoljeno proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.
FOTO: PP Sevnica.

Povezane objave

INLES – razpoznavna kakovost

Letošnje poletje najbolj vroče v zgodovini meritev

Tatovi nad kolesa in e-skiroje

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih