Policisti posredovali v 65 nujnih primerih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v preteklem obdobju posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 180 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, ter devet nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so tudi zaradi osmih kršitev javnega reda in miru, tako na javnih krajih kot v zasebnih prostorih. Zaščitili so žrtve nasilja v družini in dvema nasilnežema izrekli ukrep prepovedi približevanja. Na področju kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vlomov in tatvin. Posredovali so tudi zaradi predvajanja glasne glasbe in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče z 1,3 promila alkohola

Nekaj pred 12. uro so bili policisti PP Krško obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v Oštrcu trčil v stopnice stanovanjske hiše in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi opisa so v bližini izsledili povzročitelja, ki je vozilo ustavil in zaspal. 73-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, ki je pokazal 0,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniško dovoljenje so mu odvzeli, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah obvestili sodišče.

Neprilagojena hitrost

Okoli 15.30 se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh avtomobilov na cesti med Dvorom in Žužemberkom. Po opravljenem ogledu so policisti ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 22-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 44-letnega voznika. Lažje poškodovanega 44-letnika so reševalci oskrbeli in prepeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov.

KRIMINALITETA

Vlomi v vozila

Na parkirnem prostoru na Otočcu je med 13. in 21. uro neznani storilec poskušal vlomiti v dva avtomobila. V notranjost mu ni uspelo priti, a je s poskusom vloma na obeh vozilih povzročil za okoli 750 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Brežice, Rakovec, Bukošek, Kapele) izsledili in prijeli 26 državljanov Afganistana, 20 državljanov Sirije, 16 državljanov Egipta, šest državljanov Maroka, šest državljanov Turčije, tri državljane Somalije, tri državljane Nepala in po enega državljana Libije, Iraka, Gane in Sierra Leone. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Povezane objave

Krka bo v petek poplavljala obsežneje kot običajno

Deževje povzročalo težave, Arso napoveduje obilnejše padavine do petka zjutraj

Med delom padel s strehe

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih