Pomanjkanje elektronskih delov občutijo tako v novomeškem Revozu kot Adrii Mobil

Foto: Delo

Revoz je letos zaradi pomanjkanja elektronskih delov do zdaj ob slabo petino predvidene proizvodnje. Krizo, ki je močno prizadela avtomobilsko industrijo, v novomeškem Revozu občutijo že vse leto, letos jih je stala skupaj 73 dni. Kot so povedali se razmeram sicer prilagajajo iz tedna v teden. Trenutno imajo predvideno obratovanje proizvodnje v dveh izmenah.

Novomeški revoz običajno dnevno izdela nekaj več kot 700 vozil, zaposluje pa več kot 2400 ljudi.

Pri zaposlenih so izčrpali vse možnosti za fleksibilnost. Porabili so interno poimenovane x ali neproizvodne dneve, ki jih podjetje plača 100 %. Na voljo pa jim je ostalo le še čakanje zaposlenih na delo, ki pa je plačano 80-odstotno.

Pomankanje elektronskih delov tudi v novomeški Adrii

S pomanjkanjem elektronskih delov se soočajo tudi v Adrii, kjer so se na motnje pri oskrbi prilagodili s prilagojenim delovanjem. Za mesec dni so že zaprli linijo za proizvodnjo kombinirani vozil – vanov, novembra pa bodo zaprli tritedensko izdelavo avtodomov. Kot so pojasnili bodo manjši obseg prozivodnje na avtodomih in vanih v največji možni meri kompenzirali s povečanjem obsega proizvodnje počitniških prikolic, saj na tem področju beležijo rast povpraševanja.

K.N.

Povezane objave

“Številni delavci še vedno ne uživajo vseh priborjenih pravic”

Novomeški kriminalisti vložili ovadbo zoper osumljenca prevare s toplotnimi črpalkami

Nasilni pacient ni hotel zapustiti čakalnice

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih