Pošta beleži podvojen obseg paketnih pošiljk

Foto:Žurnal24.si

Čas epidemije je poln izzivov in prilagajanj. Tako so se morali času prilagoditi tudi na Pošti Slovenije, ki beležijo kar 40 % rast paketnih pošiljk v primerjavi z lanskim letom. Dnevno prevozijo 1,000.000 kilometrov, da lahko dostavijo pakete v 825.000 gospodinjstev.

V naslednjih tednih opozarjajo, da lahko pride do motenj prevzema in dostave paketov

Vstopili smo v zadnji mesec letošnjega leta, ki bo zraven prazničnih nakupov, prinesel številne spletne nakupe. “Zaradi izjemne rasti števila paketov v zadnjih dneh, predvsem kot posledici zaprtja marsikatere, predvsem pa trgovinske dejavnosti v Republiki Sloveniji, vas obveščamo, da bo v naslednjih dneh – v povezavi s posledicami ukrepov Covid-19 in omejenimi razpoložljivimi kapacitetami – lahko prišlo do motenj v okviru prevzema in dostave paketov, pri čemer bomo, kot doslej, storili vse, da bodo ti najmanjši možni,” sporočajo. To pomeni, da bo lahko prišlo tudi do časovnega odloga sprejema paketov glede na običajno prakso. Imajo pa tudi težave s pomanjkanjem skladiščnih in transportnih kapacitet.

K.N.

Povezane objave

V Novem mestu večji delež nesreč zaradi alkoholiziranosti ter samomorov

Danes goduje “polulana Zofka”: Kaj prinaša?

Kako do neprofitnega stanovanja v MONM?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih