Predstavljamo Ireno Mikec – Jelič in Franca Mikca

O ljudeh, ki so ustvarjali in ustvarjajo ugled ter zgodovino novomeškega namiznega tenisa!/12

Skrbniki facebook strani Namiznoteniški klub Krka smo se odločili, da osvežimo spomin na Proustov vprašalnik, s katerim smo v knjigi Da bi se bolje poznali (almanah je izšel spomladi leta 2017) spoznali članice in člane, ki s klubom živijo desetletja in tiste mlajše. Objavljamo kratke napovednike, uvode v intervjuje. Ker jih je več kot 40, bomo v nadaljevanjih objavili po dva napovednika. Tokrat je na vrsti dvanajsti par.

Irena MIKEC- JELIČ

Mladinska prvakinja Jugoslavije

V zgodovino novomeškega ženskega namiznega tenisa se je vpisala kot najbolj uspešna igralka. Njenih dosežkov ne bo lahko preseči. Na večino vprašanj ni želela odgovoriti, a smo s pomočjo njenega brata Franca Mikca uspeli pripraviti njen portret. Kot kaže, bo prvega vnuka »seznanila« z belo žogico.

Franc MIKEC

S pingpongom že petinšestdeset let

Novomeščan, ki ga je življenjska pot iz dolenjske prestolnice odpeljala v Ljubljano, a je navzlic temu v rojstnem mestu pustil neizbrisljive sledi. Mnogi ga štejejo za očeta novomeškega pingponga, drugi ga poznajo kot organizatorja, ki je omogočil, da je Novo mesto dobilo stadion Portoval.

(J.P.)

Povezane objave

V Novem mestu večji delež nesreč zaradi alkoholiziranosti ter samomorov

Danes goduje “polulana Zofka”: Kaj prinaša?

Kako do neprofitnega stanovanja v MONM?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih