Prijeli tihotapce in tujce

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 82 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 255 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, nezakonitega lova, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PPP Novo mesto so bili okoli 23. ure obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med Novim mestom in počivališčem Starine. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in zapustitev kraja prometne nesreče bodo zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 6. 3. in 7. 3. je v kraju Boršt na območju Brežic nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil ter odtujil okoli 400 litrov goriva.  

Na območju Žihovega sela je med 6.30 in 14.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.200 evrov škode.

V Pišecah je okoli 19. ure neznanec skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo in odtujil dve bančni kartici.

V Starem Gradu na območju Krškega je nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in odtujil okoli 100 evrov.

Na Trdinovi ulici v Novem mestu je med 19.30 in 21. uro neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico z dokumenti in bančno kartico. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 300 evrov.

V Krškem je v noči na 8. 3. nekdo vlomil v prodajalno. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Na območju Kostanjevice ob Krki so policisti nekaj po 19. uri ustavili voznika kombija Mercedes vito romunskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni državljan Moldavije v kombiju prevaža pet državljanov Turčije in dva državljana Sirije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Foto: PPIU PU Novo mesto

V Podbočju so okoli 21. ure kontrolirali voznika kombija Volkswagen crafter hrvaških registrskih oznak. 30-letni državljan Romunije je prevažal 11 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Okoli polnoči so policisti v Metliki ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 5 nemških registrskih oznak. 46-letna državljanka Ukrajine je v avtomobilu prevažala osem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

Foto: PP Metlika

Državljanki Ukrajine in državljanoma Romunije in Moldavije so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 36 tujci, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Nova vas pri Mokricah, Rakovec, Loče, Rigonce, Mihalovec) izsledili in prijeli 24 državljanov Sirije, deset državljanov Afganistana, šest državljanov Maroka, tri državljane Egipta, dva državljana Rusije, državljana Tunizije in državljana Iraka. Na območju PP Črnomelj (Podlog) so prijeli tri državljane Afganistana in na območju PP Sevnica (Gornje Orle) pet državljanov Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Povezane objave

 Dr. Vladimir Prebilič: Pogum ZA močnejšo Evropo in boljšo Slovenijo

Trčila v brežino in se z vozilom prevrnila

Na Otočcu kmalu dva teniška turnirja z bogatim nagradnim skladom

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih