PU Novo mesto: Izsledili in prijeli 19 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  57 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  229  klicev. Obravnavali so štiri prometne  nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu zasegli   avtomobil  kršitelju  cestno  prometnih  predpisov,  ki  ni  imel veljavnega  vozniškega  dovoljenja.  Posredovali  so  zaradi sedmih kršitev javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete  so  obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje,  vlomov  in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, najdbe  neeksplodiranih  ubojnih  sredstev,  sprožitve  signalno  varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju krajev  Dobliče,  Preloka  (PP Črnomelj), Bukošek, Jesenice (PP Brežice) in Javorovica (PP Šentjernej) izsledili in prijeli 19 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z osmimi državljani Pakistana, po tremi državljani Maroka, Afganistana in Bangladeša in dvema državljanoma Alžirije še potekajo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Povezane objave

Mestna občina Novo mesto najmanj zadolžena mestna občina

Novomeščan Gregor Kren navdušil na Gorenjskem

(GALERIJA) Čudovit praznik motoristov

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih