PU Novo mesto: Izsledili in prijeli sedem državljanov Maroka

Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  45 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli  192  klicev. Obravnavali so devet prometnih  nesreč  v  katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi  štirih  kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.  S  področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi

V  okolici  Uršnih  sel  je  v noči na 22. 4. nekdo vlomil v tri počitniške hiše.  Odtujil  ni  ničesar,  z  vlomi  pa je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanje  državne meje na območju Drašičev in Dobruške vasi izsledili in prijeli sedem državljanov Maroka, ki so  nezakonito prestopili  državno  mejo.  Policijski  postopki s tujci še potekajo.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Povezane objave

Novomeški kriminalisti vložili ovadbo zoper osumljenca prevare s toplotnimi črpalkami

Nasilni pacient ni hotel zapustiti čakalnice

Trije mladi nasilneži oropali skupino mladoletnikov

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih