PU Novo mesto: Našli ukraden avtomobil znamke Lancia phedra, prijeli 10 državljanov Afganistana

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 193 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbam in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi enajstih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstvi in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna varnost

Nekaj po 17. uri so bili šentjernejski policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Gorenji Gomili. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 37-letna voznica, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 42-letna voznica. Reševalci so lažje poškodovano 42-letno voznico odpeljali v bolnišnico.

Kriminaliteta

Oškodovanec je policiste obvestil, da je v naselju Stari Grad na območju Krškega v noči na 4. 12. nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil njegov osebni avtomobil Lancia phedra. Vozilo je bilo odklenjeno v njem pa kontaktni ključi. O tatvini so bili takoj obveščeni policisti na širšem območju. V popoldanskih urah so policisti PP Novo mesto ukraden avtomobil našli v naselju v okolici Novega mesta. S preiskavo in ugotavljanjem vseh
okoliščin nadaljujejo, ukraden avtomobil pa bodo vrnili lastniku.

V Dolenjih Skopicah je med 3. 12. in 4. 12. nekdo vlomil v prodajalno in odtujil menjalni denar in živila. Škode je za okoli 300 evrov.

V kraju Mavrlen je med 14. in 20. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil dve lovski puški in ročno uro. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za 2.000 evrov.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loč (Brežice) izsledili in prijeli deset državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi, samostojna policijska inšpektorica

Povezane objave

Vijugal po vozišču, se nedostojno vedel in dobil visoko kazen

22-letnik trčil v avtomobil 45-letnice

52-letni delavec hudo poškodovan

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih