PU Novo mesto: Pes pokončal psa

Foto: Nascas.si.

Policisti so od zadnjega poročanja na interventno številko 113 sprejeli 186 klicev, od tega je bilo 43 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s kriminaliteto in prometno varnostjo.

Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lahkimi poškodbami, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja pa zasegli neregistriran štirikolesnik v Metliki in osebni avtomobil z različnima
registrskima tablicama (ki nista bila od avtomobila) v Krškem.

V nesreči lažje poškodovana peška

Nekaj pred deveto uro zvečer je 62-letni voznik osebnega avtomobila v Novem mestu na prehodu za pešce zbil 20-letno peško. Peško so oskrbeli na kraju in jo z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovana. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel voznik osebnega avtomobila 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Pes pokončal psa

Novomeški policisti so popoldne v Velikih Brusnicah obravnavali napad psa. Po prvih ugotovitvah policistov sta bila oba psa prosta oziroma nista bila na povodcu. Večji pes je pritekel čez travnik, kjer je bil s svojo lastnico in napadel manjšega psa, ko sta z lastnico šla mimo travnika po cesti. Poškodbe manjšega psa so bile tako hude, da je poginil. Policisti bodo zoper lastnike ukrepali v skladu z zakonom o zaščiti živali, ker ni bilo zagotovljenega ustreznega fizičnega varstva psa. Noben od psov pred tem dogodkom ni bil obravnavan zaradi ugrizov.

Varnostniku poškodovali vozilo, drugemu predmet v hrbet

Varnostnik v trgovskem centru v Krškem je popoldne obvestil policiste o težavah s stranko, ki jo je imel v postopku. Stranka (58-letna ženska) mu je zagrozila, da mu bo zaradi postopka poškodovala njegov osebni avtomobil. Varnostnik je kasneje res ugotovil poškodbe na barvi vozila, zato je o tem obvestil policiste.

Taisto 58-letnico so policisti zaradi kršitve javnega reda in miru obravnavali še v drugem trgovskem centru, kakšni dve uri kasneje. Tudi tokrat ni bila zadovoljna z delom varnostnikov, zaradi česar je prišlo do kričanja in zmerjanja. Poklicali so policiste, ki so ugotovili, da je varnostnik ukrepal zoper skupino, ki je v trgovini razbijala in premikala inventar ter jih pospremil ven. Ker se 58-letnica ni strinjala s tem, je varnostniku v hrbet vrgla nek predmet. Policisti so ji napisali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru ter neupoštevanje ukrepov varnostnika.

Tatvina dreves

V Črešnjevcu pri Semiču so policisti obravnavali tatvino sedmih dreves gabra. Skupaj naj bi šlo za okoli pet kubičnih metrov.

Vlomi

Policisti na Velikem Trnu opravljajo ogled vloma v trgovino. Po prvih ugotovitvah je storilce verjetno pregnal alarm, ki se je sprožil okoli pol treh danes ponoči (petek, 29.5.2020). Vlomljeno je bilo tudi v gostinski
lokal v Kostanjevici na Krki in v bar v Brestanici. Podrobnosti vlomov in materialno škodovo bodo ugotovili po zaključenih ogledih kraja.

Robert Perc, PU Novo mesto

Povezane objave

NAMIG ZA IZLET: Dom na Grmadi – Novi lastniki, nov zagon!

Svetovni dan veterinarjev: Stroka, ki prispeva k zdravju živali in socialnemu blagostanju ljudi

V javni razpravi predlog proračuna Mestne občine Novo mesto za leto 2025

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih