Revoz odpustil več kot 400 delavcev

Foto: Dnevnik.si. (Slika je simbolična)

Revoz, v lasti francoskega Renaulta, je prekinil nočno izmeno že v začetku maja in čaka na njen ponovni zagon. V marcu je zaradi epidemije celo zaustavil proizvodnjo za šest tednov, zdaj pa nadaljuje z izdelavo vseh treh avtomobilskih modelov. Zaradi negotove situacije na svetovnem avtomobilskem trgu, zlasti pa zaradi padca povpraševanja po avtomobilih, so v Revozu odpustili nekaj več kot 400 delavcev, med njimi tudi agencijske delavce.

Odpuščanje naj bi se še nadaljevalo v juniju. Pod t. i. mehki ukrepi, ki so jih uveljavili kot odziv na epidemijo Covida-19, spadajo prostovoljni odhodi, predčasno upokojevanje in prenehanje podaljševanja pogodb o zaposlitvi. Za vse, ki bodo prenehali delati v podjetju, je Revoz organiziral posvetovalno srečanje v sodelovanju z agencijami in zavodom za zaposlovanje. Odpuščeni maja in junija bodo imeli prednost pri poznejšem morebitnem odprtju novih delavnih mest.

D.B.

Povezane objave

Ukrepajte že pri zmanjšani fizični zmogljivosti, ki se pojavi brez drugih jasnih razlogov

V nedeljo popolne zapore ob maratonu Po dolini reke Krke

Ekološko stanje Krke dobro, nekoliko bolj onesnažena v spodnjem toku

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih