Ribničani slavili na turnirju, Krka na drugem mestu

V soboto se je s podelitvijo pokalov najboljšim trem ekipam sklenil tradicionalni, dvodnevni mednarodni rokometni turnir »KRKA 2022«. Tudi letos je novopečeni dolenjski prvoligaš v sklopu pripravljalnega obdobja na novo rokometno sezono v domači dvorani Marof gostil zanimive in atraktivne ekipe. Poleg moštva RD Riko Ribnica in RD Koper je v Novem mestu sodelovala še madžarska prvoligaška ekipa Csurgoi KK.

Ljubitelji rokometa so bili v petek in soboto priča izjemnemu rokometnemu dogodku, saj so bili s tribun dvorane Marof deležni izjemnega vzdušja na in ob parketu, ki sta ga sinoči, na finalni tekmi z izjemno borbeno in izenačeno igro začinili domača Krka in ekipa Riko Ribnice.

Ekipa Krke si je priigrala drugo mesto.

Slednja je na koncu tesno, s 27:28 premagala Novomeščane in tako osvojila turnir. Rokometaši Krke so dvodnevno rokometno dogajanje sklenili na drugem, madžarska ekipa je bila tretja, četrto mesto pa je pripadlo Koprčanom.

Ob tej priložnosti se MRK KRKA za izvedbo omenjenega turnirja zahvaljuje generalni pokroviteljici KRKA d.d., Mestni občini Novo mesto, podjetju Adria Mobil d.o.o ter Roletarstvu Medle.

Rezultati tekem:

Petek, 19. avgust: 

17.30- MRK KRKA – RD Koper 26:25

19.30- RD Riko Ribnica – Csurgoi Kezilabda Klub 29:25

Sobota, 20. avgust:

Tekma za 3. mesto: RD Koper – Csurgoi Kezilabda Klub 25:28

Tekma za 1. mesto : MRK KRKA – RD Riko Ribnica 27:28

Mark Klarič, vratar RD Riko Ribnica: “ V pripravljalnem obdobju so za name štiri tekme z različnimi tekmeci. Tudi ta konec tedna smo imeli na tem turnirju dva popolnoma različna nasprotnika. Na tem turnirju smo prikazali dobre igre, se je pa tudi videlo, kje smo še šibki, a mislim, da smo na pravi poti. Ekipa je super, trener tudi, tako da gremo pozitivno naravnani naprej”.

Mirko Skoko, trener MRK KRKA: “ Na tem turnirju, torej v the dveh tekmah nas noben nasprotnik ni nadigral. Proti Kopru smo zmagali za gol, proti Ribnici za gol izgubili. V dosedanjem pripravljalnem obdobju smo velik poudarek dali na obrambo, manj v napad in to se je poznalo na tekmi proti Ribnici, ki ima zelo močno obrambo. Kot sem že povedal, bomo v nadaljevanju več pozornosti posvečali napadu. Sicer pa sem s pristopom na tekmi zelo zadovoljen, se pa nam je poznalo, da nismo imeli rotacije na finalni tekmi. Na srednjem zunanjem smo imeli le Tilna Kukmana, a ko se vrneta Blaž Nosan in Blaž Nosan, bomo zagotovo močnejši. Sicer pa so dosedanje tekme že nek pokazatelj, da bo sezona, ki prihaja, za Krko dobra”.

Žan Grojzdek, igralec MRK KRKA: “ Mislim, da imamo še kar nekaj reserve v igri, čeprav menim, da smo v obrambi odigrali zelo dobro, v napadu pa je bilo nekaj nepotrebnih napak, kar moramo do lige še izpilit. Moja napoved za prvenstvo je, da bodo vse tekme v ligi težke, neglede na to, kdo bo nasprotnik. Mislim, da lahko premagamo vsakega, sploh na domačem terenu. Pustimo se presenetiti”.

Sicer pa do začetka prvenstva v novi rokometni sezoni 2022/23 ostaja še slabe tri tedne. Domači rokometaši se bodo v uvodu v ligi NLB pomerili z aktualnimi državnimi prvaki, ekipo RK Celje Pivovarna Laško. Tekma bo v petek, 9. septembra, ob 19. uri v športni dvorani Marof.

Povezane objave

Mestna občina Novo mesto najmanj zadolžena mestna občina

Novomeščan Gregor Kren navdušil na Gorenjskem

(GALERIJA) Čudovit praznik motoristov

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih