Suverena članska zmaga navdihnila tudi mladince

Športno društvo SU Novo mesto

Članska ekipa ŠD SU Novo mesto je s suvereno zmago začela drugi del sezone v prvi slovenski namiznoteniški ligi. Na sobotnem gostovanju v Zalogu pri zadnje uvrščeni ekipi na lestvici, NTK Vesna, so SU-jevci zmagali s 4:0.

Jure Slatinšek je v prvi tekmi obračuna z moštvom Vesne iz Zaloga s 3:0 ugnal mladega Taja Lavriča, Uroš Slatinšek pa s 3:1 Bojana Paviča. Tretjo točko Novomeščanom je prinesel Jožko Omerzel, ki je bil s 3:0 boljši od Zala Šeska, za piko na i pa je dvojica Jure Slatinšek – Jožko Omerzel ugnala še dvojico Lavrič – Pavič.

Branilci naslova državnih prvakov pa so bili s sobotno novo prvoligaško zmago očitno velik navdih za mlade upe. Kar obe mladinski ekipi ŠD SU sta se namreč v nedeljo na kvalifikacijah uvrstili med 8 najboljših ekip v državi oziroma na finalni turnir državnega ekipnega prvenstva. »Tako bomo poleg aktualnih kadetskih državnih prvakinj, ki branijo naslov čez en mesec v Novi Gorici, meli tudi dve mladinski ekipi, ki se bosta borili za odličja,« je ponosno dejal Uroš Slatinšek.

Naslednja tekma SU-jevce čaka v soboto, 21. januarja, ko bodo v domači dvorani na Livadi gostili moštvo Kajuh Slovana iz Ljubljane, dan zatem pa bodo najmlajši potovali v Logatec na prvo odprto prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje. 

S.G. / ŠD SU

Povezane objave

Trčil v 89-letnega pešca, ki je nenadoma stopil na cesto

Nova opera KIT NA PLAŽI vas vabi

Društvo šola zdravja praznuje 10 let jutranje telovadbe

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih