V DUHU OLIMPIZMA: Kdaj v naše kraje pride slovenska bakla?

Projekt Olimpijskega komiteja Slovenije in občin, ki širil vrednote olimpizma, je v teku.

Slovenska bakla bo tako tudi letos obiskala vse občine v Sloveniji, organizatorji pa računajo, da se bo tudi letos med aprilom in julijem zvrstilo okoli 10 tisoč nosilcev bakle, ki bodo simbolično na pot proti najvišjim olimpijskim ciljem v Parizu pospremili naše vrhunske športnike. Bakla je pot začela natanko 100 dni pred odprtjem iger v Parizu 17. aprila na skrajnem severu-vzhodu države v občini Lendava. Zadnja bo predvidoma na vrsto prišla Kranjska Gora z vzponom na Triglav 13. julija.

Poleg vseh 212 občin, v katerih bo plamenico poneslo na tisoče mladih, predstavnikov lokalnih športnih klubov in društev ter drugih zainteresiranih ljubiteljev športa, bo bakla zavila tudi v vse štiri sosednje države in pokukala k zamejskim Slovencem na Madžarskem, v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem.

Kot pred tremi leti bo bakla spet doživela različne oblike prenosa in prevoza, saj z njo ne bodo zgolj tekli, temveč tudi kolesarili, rolali, kotalkali, jadrali, čolnarili, leteli, se spustili v jamo in dvignili na razgledno točko ter ji tako pokazali mnoge čudovite kotičke Slovenije.

Pot bakle bodo spremljali tudi mnogi sedanji in nekdanji vrhunski športniki, z njo bo pogosto tudi njen letošnji ambasador Jani Klemenčič, nekdanji veslač in dobitnik prve kolajne za samostojno Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah.

Letošnji ambasador Jani Klemenčič.

Kdaj bo bakla prišla v vašo občino?

Preverite na povezavi.

Povezane objave

52. TEDEN CVIČKA vabi

 Dr. Vladimir Prebilič: Pogum ZA močnejšo Evropo in boljšo Slovenijo

Trčila v brežino in se z vozilom prevrnila

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih