Zabava se vrača na Glavni trg

V petek, 11. 9. 2020, bo na Glavnem trgu potekal »Festival urbanega dogajanja«. Začetek bo ob 15. uri in bo potekal vse do 22. ure.

Kakšen program pripravljajo

Vsako uro si boste lahko ogledali nastop plesalca iz Plesnega studia Novo mesto, okušali boste lahko gin in prehrano različnih ponudnikov. Letošnje leto bo svoj grafit prejel Hostel Situla, za glasbo pa bodo poskrbele mestne godbe s svojo povorko čez Glavni trg. S svetlobnimi efekti bodo po 20. uri obarvali celoten trg. Za glasbeno spremljavo bo poskrbel DJ Matteo Kunst.

Leto 2019 v številkah

Lansko leto je sodelovalo 40 plesalcev v tekmovanju Bitka za Novo mesto. Na voljo je bilo 12 stojnic s kulinarično ponudbo, na povorki so nastopile tri mestne godbe, na večerni Diskoteki pa je bilo 1.500 obiskovalcev.

Korona omejitve

S strani NIJZ je prireditev dovoljena za 400 oseb. Iz varnostnih razlogov bodo uporabljali talne označbe ter usmerjevalne table, da zagotovijo ustrezne razmake med gosti. Osebje na stojnicah bo moralo nositi maske in imeti na izdajnem pultu razkužila za svoje goste.

Utrinek iz dogajanja v prejšnjem letu si oglejte v spodnjem videu:

K.N.

Povezane objave

 Dr. Vladimir Prebilič: Pogum ZA močnejšo Evropo in boljšo Slovenijo

Trčila v brežino in se z vozilom prevrnila

Na Otočcu kmalu dva teniška turnirja z bogatim nagradnim skladom

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih