Zvonko Lah, nekdanji poslanec SDS, bo moral povrniti stroške kampanje

Foto: Utrip-Ljubljane.

Zvonko Lah, ki je bil še do nedavnega poslanec skupine SDS, mora zaradi prestopa v drugo poslansko skupino povrniti stroške kampanje, ki so jo izvajali v letu 2014. Sodišče je odločilo, da bo moral povrniti stroške v vrednosti 5.161 €. Lah se z odločitvijo ne strinja, zato bo vložil pritožbo na vrhovno sodišče.

Sodišče je takšno odločitev sprejelo zaradi dejstva, da se stroški kampanje porazdelijo med vseh 88 kandidatov, ki so nastopili na predčasnih volitvah in zastopali poslansko skupino SDS. Vendar pa Lah meni, da so bili stroški kampanje porazdeljeni le med 21-imi izvoljenimi in ne med popolnoma vsemi, zaradi česar je znesek, ki ga mora povrniti, previsok.

Vsi kandidati stranke SDS so na predčasnih volitvah leta 2014 morali podpisati zavezo, da bodo v primeru izstopa iz poslanske skupine morali povrniti sorazmerni delež stroškov iz volilne kampanje. Lah je bil leta 2014 na predčasnih volitvah izvoljen na listi SDS, a je avgusta 2016 stranko zapustil. Nekaj časa je deloval kot samostojni poslanec, kmalu pa se je vključil v NSi. Pozneje je izstopil tudi iz te skupine.

M.K.

Povezane objave

Kdo so fatalke, ki se potegujejo za laskavi naziv?

Policija bo ta teden poostreno nadzirala hitrost voznikov

Dobra novica za več kot 33.000 družin

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih