Huje poškodovan 13-letni voznik električnega skiroja

Nesreča s skirojem.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 222 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Huje poškodovan voznik električnega skiroja

1. 10. nekaj po 8. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v Družinski vasi. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 52-letni voznik avtobusa vozil po lokalni cesti iz smeri Družinske vasi proti Šmarješkim Toplicam. V Družinski vasi je z neprednostne ceste pripeljal voznik električnega skiroja, trčil v zadnji del avtobusa in padel. Huje poškodovanega 13-letnega voznika električnega skiroja so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Stranski vasi pri Semiču je nekdo iz odprtega gospodarskega objekta odtujil kolo z motorjem Tomos APN6, rdeče barve, z registrsko tablico NM EH-63.

Na parkirnem prostoru v Brežicah je neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z dokumenti. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.100 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Okoli 12. ure so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da dva državljana Armenije z urejenim statusom v Nemčiji prevažata dva državljana Armenije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Tihotapcema so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Loče, Rigonce, Slovenska vas, Bizeljsko, Rakovec) izsledili in prijeli 45 državljanov Sirije, 26 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Indije, devet državljanov Egipta, sedem državljanov Kitajske, šest državljanov Šrilanke, šest državljanov Maroka, tri državljane Alžirije, tri državljane Afganistana, dva državljana Iraka in dva državljana Rusije. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči, Hrib) so prijeli pet državljanov Sirije, štiri državljane Afganistana in državljana Iraka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Povezane objave

Policisti posredovali v 65 nujnih primerih

Krka bo v petek poplavljala obsežneje kot običajno

Deževje povzročalo težave, Arso napoveduje obilnejše padavine do petka zjutraj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih