Klara Magič Luneai: »Ples ima magično moč združevanja«

FOTO: Arabeska.

Dobimo se na kavi. Klara pride nasmejana do ušes in nas pozdravi s čvrstim stiskom rok. Že ob prvem vtisu je jasno, da je sogovornica kreativna in polna pozitivne energije, vse te lastnosti že vrsto let preusmerja v kulturno-umetniško društvo Arabeska. Člani društva se zavzemajo za dostopnost kulturnih vsebin in izobraževanj s področja plesa, medijske produkcije in športa v Novem mestu in v okolici.

»Ples je neverbalna komunikacija, ki odseva osebnostne poteze in ustvarjalnost. Ples združuje, to je njegova čudežna moč,« pove Klara Magič Luneai, ki jo pozna praktično vsak Novomeščan.

Klara Magič Luneai.

»Sem kreativka, ki se izraža skozi ples, glasbo, fotografijo in digitalno umetnost. Življenje vidim v barvah in slikah. Zase lahko rečem, da sem in bom vseživljenjska učenka, saj obožujem znanje in modrosti našega obstoja. V današnjem času in ob takšni poplavi informacij, si lahko uka željan posameznik zagotovi dovolj študijskega materiala za katerokoli interesno tematiko, le voljo in zadostno mero motivacije je potrebno imeti,« doda sogovornica, ki ji ne zmanjka pametnih besed. Zase pravi, da je multipraktik. Po izobrazbi je inženirka medijske produkcije in farmacevtska tehnica. Trenutno nadaljuje študij digitalnega marketinga in je celo sprejeta med Gea Top Talents, poseben modul za najbolj nadarjene študente fakultete Gea Collage.

Poleg študijskih knjig, fotografije in digitalnih vsebin, ji veliko pomeni tudi duhovnost. Študira starovedsko indijsko astrologijo in v roke rada vzame ezoterične knjige. Poudari, da v življenju rada povezuje vsa svoja znanja in strasti pod eno streho. In vse kar zna in ve, izrazi na plesnem parketu. Bodisi zapleše sama, še raje pa predaja svoje znanje najmlajšim.

FOTO: Arabeska.

Od klasičnega baleta, do izraznega plesa

V Arabeski se najmlajši ljubitelji plesa lahko spoznajo s klasičnim baletom. Za otoke, ki želijo izraziti svojo osebnost in uživati v lastni plesni ustvarjalnosti, je na kožo morda bolj pisan izrazni in sodobni balet. Arabeska se udeležuje številnih plesnih revij in od leta 2019 so osvojili dve zlati in eno srebrno državno priznanje.

Kot ste lahko že prebrali, je Klari v življenju zelo pomembna duhovna plat življenja. V Arabeski se lahko povežete s telesom, umom in razumom, vse to pod okrilje spravi joga. »Joga in terapevtski ples odlično sovpadata. Joga je povezava telesa, uma in razuma. Magija v plesu pa je izraznost omenjene povezave. Prisotna ustvarjalna energija pomirja, zdravi in navdihuje. Pravijo, da ni manifestacije in samouresničevanja brez kombinacije joge in meditacije. Na naših plesnih delavnicah veliko prepletamo ples, pilates in jogo. Predvsem na začetku plesne ure,« pojasni Klara.

Doda, da ji je v velik ponos projekt »Ples med svetovi«, ki ga je podprla tudi Mestna občina Novo mesto.

Ples je bil od vedno družbeno vezivo in Novomeščanka se tega še kako zaveda. Zato je s predstavo »Ples med svetovi« povezala otroke različnih družbenih okolij. V atraktivni točki, ki je dostopna tudi na spletu, so nastopili tudi romski otroci, ki imajo ples v krvi, doda sogovornica.

Čeprav se s plesom porabi veliko energije, moči in kreativnosti Klari tega očitno ne zmanjka. Tudi nam je, pa čeprav je bilo srečanje kratko, dvignila razpoloženje. Predvsem pa nam je dala misliti, kako pomembno je k vsaki stvari pristopiti s takšnim navdušenjem, kot to počne ona. 

Povezane objave

Novomeški kriminalisti vložili ovadbo zoper osumljenca prevare s toplotnimi črpalkami

Nasilni pacient ni hotel zapustiti čakalnice

Trije mladi nasilneži oropali skupino mladoletnikov

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih