Pester vikend za policisti PU Novo mesto

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 13. in 16. septembrom posredovali v 231 nujnih primerih ter na številko 113 prejeli 700 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, pet nesreč z lažjimi poškodbami ter 18 nesreč, v katerih je nastala le materialna škoda. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v 33 primerih, tako na javnih kot zasebnih prostorih, v enem primeru pa pridržali kršitelja v Krškem. Na področju kriminalitete so obravnavali kazniva dejanja, kot so grožnje, lahke telesne poškodbe, prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, poškodovanje tuje stvari, vlomi in tatvine. Posredovali so tudi zaradi sprožitev signalno-varnostnih naprav, glasnega predvajanja glasbe in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prometna varnost

Hudo poškodovan voznik v Dečnem selu
14. septembra so bili nekaj pred 17.30 obveščeni o prometni nesreči v Dečnem selu. Policisti so ugotovili, da je 26-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, trčil v robnik in brežino ter se prevrnil. Hudo poškodovanega voznika so prepeljali v brežiško bolnišnico, okoliščine nesreče pa še preverjajo.

Neprilagojena hitrost
13. septembra se je nekaj pred 10. uro zgodila prometna nesreča na cesti med Rako in Smednikom. 22-letna voznica je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču izgubila oblast nad vozilom in se prevrnila. V nesreči je utrpela lažje telesne poškodbe.

Nesreča z udeležbo tovornega in osebnega vozila v Pogancih
Policisti so 13. septembra obravnavali nesrečo, v kateri je 18-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčila v tovorno vozilo, ki ga je vozil 59-letni državljan Hrvaške. Povzročiteljica in dve potnici so bile lažje poškodovane, policisti pa bodo zoper voznico uvedli prekrškovni postopek.

Trčenje v poslovni objekt v Ragovem
14. septembra je 28-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v poslovni objekt. Voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je bil pod vplivom alkohola. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in podali obdolžilni predlog.

Nesreča pri Velikem Cerovcu
15. septembra je 75-letni voznik iz Hrvaške zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v brežino. Lažje poškodovanega voznika in potnico so prepeljali v bolnišnico, policisti pa so mu izrekli globo.

Večkratno prevračanje kombija pri Jugorju
15. septembra je 52-letni voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti trčil v brežino in se večkrat prevrnil. Lažje poškodovana sta bila tako voznik kot sopotnica, policisti pa so ugotovili, da so bile na kombiju nameščene neprimerne pnevmatike. Vozniku so izrekli globo.

Nesreča med Gorenjimi Jesenicami in Puščavo
13. septembra je 18-letna voznica začetnica zapeljala na nasprotno vozišče in trčila v pravilno vozeče vozilo. Obe voznici sta utrpeli lažje poškodbe, policisti pa bodo zoper povzročiteljico uvedli prekrškovni postopek.

Povzročitelj nesreče z 2,7 promili alkohola
15. septembra je 38-letni voznik Fiat Punta zapeljal na nasprotno vozišče in trčil v avtomobil 51-letnega voznika. Povzročitelj je imel 1,31 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje.

Voznik kombija z 1,9 promili alkohola
13. septembra so policisti PP Sevnica prijeli 52-letnega voznika kombija, ki je nevarno vijugal po cesti. Voznik je imel 0,89 mg alkohola v izdihanem zraku, odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvi obvestili sodišče.

Kršitelj z 2,3 promili alkohola
15. septembra so pri kontroli v Muhaberju ustavili 64-letnega voznika, ki je imel 1,10 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali.

Zaseg štirikolesnika mladoletnemu vozniku
15. septembra so policisti PP Novo mesto zasegli neregistriran štirikolesnik, ki ga je upravljal 14-letnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na vozilu je bil tudi njegov oče. Policisti bodo zoper očeta uvedli postopek.

Kriminaliteta

Vlomi in tatvine
V Novem mestu je nekdo med 11. in 13. septembrom iz tovornega vozila odtujil okoli 100 litrov goriva. V Ručetni vasi so vlomili v dve počitniški hiši, v eni pa odtujili suhomesnate izdelke. Na območju Krškega je bil vlomljen avtomobil, iz katerega je bilo odtujenih 350 evrov. V več krajih so bili prijavljeni vlomi in tatvine različnih predmetov, od bakrenih snegolovov do elektronskih naprav in dokumentov.

Javna reda in mir

Kršitev v Krškem
Policisti so v Krškem 14. septembra pridržali 34-letnika, ki je pod vplivom alkohola grozil družinskim članom in se upiral policistom. Uporabili so prisilna sredstva, zoper kršitelja pa bodo izdali plačilni nalog.

Mejni prehodi in tujci

Prijeli tihotapce
Policisti so med 13. in 16. septembrom prijeli šest tihotapcev, ki so prevažali 30 tujcev, ki so nezakonito prečkali mejo. Pridržali so jih in jim zasegli vozila. Tihotapci bodo privedeni pred sodnika, medtem ko postopki z 30 tujci še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 13. 9. in 16. 9. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Rakovec, Jereslavec, Slovenska vas, Velika Dolina, Kapele, Jesenice, Podgračeno, Župelevec, Orešje na Bizeljskem, Brežice) izsledili in prijeli 187 državljanov Sirije, 82 državljanov Afganistana, 18 državljanov Maroka, 18 državljanov Pakistana, 15 državljanov Turčije, 14 državljanov Indije, 11 državljanov Iraka, deset državljanov Bangladeša, šest državljanov Kitajske, pet državljanov Senegala, pet državljanov Nepala, šest državljanov Šrilanke, štiri državljane Alžirije, tri državljane Egipta, tri državljane Nigerije, dva državljana Rusije, dva državljana Južnoafriške republike, dva državljana Kameruna in po enega državljana Sierra Leone, Libije, Tunizije, Irana in Burkina Faso. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Paunoviči) so prijeli dva državljana Palestine, državljana Tunizije in državljana Egipta in na območju PP Metlika deset državljanov Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Foto: PP Metlika

Povezane objave

Ker so ji starši omejili telefon, je poklicala policijo

Z goljufijo preko spletne aplikacije 76-letnici pobrali vse prihranke

Banko oškodoval za okoli 400.000 evrov

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih