Policisti med vikendom obravnavali več tatvin

Dolenjski policisti so med vikendom obravnavali več tatvin. V petek so bili obveščeni, da sta neznanca zaradi preteklih sporov občana izsiljevala za denar, pred tem sta mu z dvorišča ukradla tudi več predmetov. Policisti so obravnavali tudi tatvino večjega števila tobačnih izdelkov in alkoholnih pijač.

Policisti Policijske postaje (PP) Šentjernej so bili v petek obveščeni, da naj bi zaradi preteklih sporov neznanci občana izsiljevali za denar. Po zbiranju obvestil so med policijsko preiskavo ugotovili, da sta kaznivega dejanja izsiljevanja osumljena ženska in moški. Popoldne so oba izsledili, jima odvzeli prostost in ju pridržali. 31-letno osumljenko in 33-letnega osumljenca bodo zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja in tatvine ovadili na pristojno tožilstvo. Policisti so namreč ugotovili, da sta osumljenca oškodovancu pred dnevi z dvorišča stanovanjske hiše ukradla več predmetov, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Tatvino so policisti obravnavali tudi v Trebnjem, kjer sta dva mlajša moška ukradla večje število zavojev tobačnih izdelkov, alkoholno pijačo in srečke. Operativno-komunikacijski center je policiste nato seznanil z opisom osumljencev, ki so jih policisti med vožnjo z avtomobilom po 21. uri ustavili v Straži pri Raki. Avtomobil je vozila 26-letna ženska iz Škocjana, ki so jo že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. V vozilu so se nahajali tudi trije mladoletniki, ki so jih že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. Osumljencem so odvzeli ukradene predmete in nadaljujejo s preiskavo, zoper osumljence pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na območju Trebnjega so policisti v noči iz četrtka na petek obravnavali tudi tatvino bančne kartice. Neznani storilec je namreč vlomil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore, našel ter odtujil bančno kartico ter varnostno kodo. Na več bankomatih na območju Ljubljane in Ivančne Gorice je nato dvignil gotovino v skupnem znesku 8000 evrov. Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zavarovali najdene sledi in nadaljujejo z intenzivno preiskavo in aktivnostmi za izsleditev osumljenca, navajajo pri PU Novo mesto.

Podobno kaznivo dejanje so policisti obravnavali tudi v petek, in sicer na območju Sel pri Mirni, kjer sta se neznanca pripeljala pred hišo in se lažno predstavila za delavca telekomunikacijskega podjetja. Eden je s pogovorom zamotil občana in ga zvabil iz hiše, drugi pa je v tem času vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar. Oškodovanec je po njunem odhodu ugotovil, da je bil žrtev kaznivega dejanja in o tem obvestil policiste.

Tarča kaznivih dejanj so bili tudi gospodarski objekti. V petek zvečer so neznanci namreč vlomili v servisni objekt in odtujili električne vodnike v vrednosti okoli 15.000 evrov. Policisti PP Črnomelj so v bližini našli kombinirano vozilo z ukradenimi električnimi vodniki in ga zasegli.

V noči na nedeljo pa so policisti PP Novo mesto prejeli obvestilo, da se pri delovišču v Podbrezniku nahajajo sumljive osebe, ki bi lahko storile kazniva dejanja. Ob prihodu policistov so storilci s kraja peš pobegnili, policisti pa so ugotovili, da so storilci z delovišča ukradli večjo količino gradbenega materiala in ga naložili v kombi. Kombi z ukradenimi predmeti so po navedbah PU Novo mesto policisti zasegli in nadaljujejo s preiskavo.

Povezane objave

Pester vikend za policisti PU Novo mesto

Ker so ji starši omejili telefon, je poklicala policijo

Z goljufijo preko spletne aplikacije 76-letnici pobrali vse prihranke

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih