V Novem mestu s tretjim festivalom cvička osrednji del 52. Tedna cvička

V Novem mestu se popoldne začenja tridnevni Festival cvička oz. osrednji prireditveni sklop tradicionalnega 51. Tedna cvička. Pri organizaciji so se pod okriljem občinskega Zavoda Novo mesto tudi letos povezali Zveza društev vinogradnikov Dolenjske, Društvo novomeških študentov in prireditelji Pop Up Wine Festivala.

Festival cvička bo po besedah vodje festivala Domna Bohteta iz Zavoda Novo mesto tako kot prejšnja leta združeval Teden cvička in Cvičkarijo. Festival bo potekal na novomeškem Glavnem trgu, na njem se bosta prepletala vinogradniška tradicija in mladostniška energija.

Vse skupaj se bo začelo danes popoldne z degustacijo ocenjenih vin, povorko vinogradniških društev in nastopom novomeške mestne godbe. Uradni otvoritvi, s katero bodo odprli tudi 52. Teden cvička, bosta sledila zabavni program in kronanje kralja cvička.

V soboto se bo dogajanje znova začelo z degustacijo vin, sledile bodo študentske kmečke igre, stand up in večerni zabavni program z Društvom mrtvih pesnikov.

Nedeljo bodo začeli z golažijado, nadaljevali z degustacijo, podelitvijo medalj za ocenjena vina ter izborom in kronanjem 25. cvičkove princese.

Teden cvička se bo nadaljeval vse do 31. maja, ko bo na gradu Grm potekal Pop Up Wine Festival.

Povezane objave

Pester vikend za policisti PU Novo mesto

Ob Evropskem tednu mobilnosti z raznolikim programom in trajnostno vsebino

Kako bo vreme danes vplivalo na počutje?

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih