Alkoholizirana moška grozila in žalila osebje

Fotografija je simbolična. FOTO: Policija.si.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnjem obdobju posredovali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami udeležencev ter šest prometnih nesreč, v katerih je nastala zgolj premoženjska škoda. Dvema kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozili. Posredovali so tudi v 15 primerih kršitve javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih, v Krškem pa pridržali dva kršitelja. Na področju kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj, kot so poškodovanje tuje lastnine, vlomi in tatvine. Poleg tega so posredovali pri iskanju pogrešane osebe, sprožitvi signalno-varnostne naprave, vožnji v naravnem okolju ter nedovoljenih prehodih državne meje.

Prometna varnost

Zgodila se je prometna nesreča, v kateri je 33-letni voznik zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je pravilno vozil 51-letni avstrijski državljan. Oba udeleženca sta bila lažje poškodovana, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov.

Policisti so prav tako obravnavali nevarno vožnjo voznika tovornjaka s priklopnikom italijanskih registrskih oznak, ki je vijugal po avtocesti iz smeri Obrežja proti Novemu mestu. Ugotovili so, da je voznik med vožnjo uporabljal telefon, ni bil pripet z varnostnim pasom in ni vozil po sredini prometnega pasu. Zaradi več kršitev so mu izdali globo.

V Trebnjem je prišlo do prometne nesreče, v kateri je 70-letna voznica odvzela prednost 32-letnemu kolesarju, kar je povzročilo trčenje in lažje poškodbe kolesarja. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

V Mokricah so policisti ustavili 18-letnega avstrijskega državljana, ki je z osebnim avtomobilom znamke BMW na avtocesti vozil s hitrostjo 192 km/h, kar je 62 km/h več od dovoljene hitrosti. Zaradi kršitve so mu izrekli globo in kazenske točke.

Policisti PP Sevnica so zasegli predelana mopeda 15- in 14-letnima voznikoma, saj so ugotovili, da sta bila nedovoljeno predelana za doseganje višjih hitrosti. Obema kršiteljema bodo podali obdolžilne predloge na pristojno sodišče.

Kriminaliteta

V okolici Krškega so policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru, kjer je 34-letni moški pod vplivom alkohola izvajal nasilje nad starši. Kršitelj je bil pridržan, policisti pa še vedno preiskujejo okoliščine nasilja.

Na območju Kočevskega Roga je neznanec vlomil v kočo in pomožni objekt ter odtujil več predmetov, kar je povzročilo za okoli 6.700 evrov škode. V Brežicah pa je bilo vlomljeno v poslovne prostore, iz katerih je bil odtujen menjalni denar.

Javni red in mir

Policisti PP Metlika so posredovali zaradi kurjenja v naravnem okolju, kjer je 70-letni moški povzročil zadimljenje. Zaradi kršitve Uredbe o odpadkih bo podan predlog za uvedbo prekrška.

Policisti PP Novo mesto in brežiški policisti so posredovali zaradi vožnje v naravnem okolju na območju Otočca in Izvira, kjer so kršiteljem izdali plačilne naloge.

V gostinskem lokalu v Dobruški vasi sta dva moška pod vplivom alkohola zahtevala postrežbo z alkoholnimi pijačami, grozila in žalila osebje. Policisti so ju izsledili in proti njima uvedli prekrškovni postopek.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so na območju PP Brežice izsledili in prijeli skupino 74 državljanov Sirije, 27 državljanov Pakistana, 20 državljanov Afganistana ter manjše skupine iz drugih držav, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Postopki z njimi še potekajo.

Povezane objave

Jakob Omrzel je po hudi nesreči v Italiji spet doma

Župan Gregor Macedoni z ministrom za notranje zadeve o romski problematiki

Shod združene iniciative: S transparenti opozorili, da jim je dovolj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih