Cesta Vavta vas-Dolenjske Toplice-Podturn bo po novem zaprta od ponedeljka

Cesta Vavta vas-Dolenjske Toplice-Podturn bo zaradi rekonstrukcije mostu čez Sušico zaprta od ponedeljka, 23. septembra, medtem ko je bila sprva zapora načrtovana od sobote, 21. septembra dalje, so danes sporočili iz direkcije za infrastrukturo. Popolna zapora je predvidena do začetka aprila 2025.

Kot so v četrtkovem sporočilu za javnost pojasnili na direkciji, je v sklopu del predvideva rekonstrukcija premostitvenega objekta, vključno z rekonstrukcijo ceste v območju mostu, ureditev odvodnjavanja in struge vodotoka.

Rekonstrukcija mostu bo tako zajemala izvedbo nove prekladne konstrukcije s potrebno razširitvijo za potrebe pločnikov za pešce in sanacijo obstoječe podporne konstrukcije. Krajni oporniki in srednji steber se bodo ohranili in ustrezno sanirali.

Pogodbena vrednost gradbenih del znaša 1,15 milijona evrov.

V času popolne zapore bo obvoz iz smeri Vavte vasi proti Podturnu oz. centru Dolenjskih Toplic potekal preko Straže do Soteske in naprej do Podturna oz. Dolenjskih Toplic.

Prav tako bo v tem času na cesti Dolenjske Toplice-Meniška vas-Podhosta urejeno začasno postajališče, na cesti Vavta vas-Dolenjske Toplice-Podturn, pri cerkvi, pa obračališče, so še zapisali na direkciji.

Povezane objave

V zbornici zdravstvene nege za uvedbo babiških ambulant

Jakob Omrzel je po hudi nesreči v Italiji spet doma

Župan Gregor Macedoni z ministrom za notranje zadeve o romski problematiki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih