Krka bo še naraščala

Arhiv.

Vremenoslovci za danes še napovedujejo pretežno oblačno vreme s krajevnimi padavinami, ki bodo sredi dneva in popoldne pogostejše, v južni polovici Slovenije pa bodo tudi nevihte. Medtem reke Sava, Drava in Mura ter reke v alpskem svetu severozahodne Slovenije, na Vipavskem in deloma v porečju Ljubljanice še ohranjajo veliko vodnatost, poroča Arso.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je drugod vodnatost večinoma srednja. Pretoki Drave, Save v spodnjem toku in rek na severozahodu države so ustaljeni, drugod pa se že zmanjšujejo. Drava, Mura v spodnjem toku in Ljubljanica na Ljubljanskem barju se trenutno še razlivajo v manjšem obsegu.

Ob tem pa na Arsu opozarjajo, da bodo popoldne reke, zlasti v južni in osrednji Sloveniji ponovno narasle, posamezne bodo prehodno dosegle velike pretoke. Ob krajevno močnejših padavinah lahko na teh območjih hitro narastejo posamezni hudourniških vodotoki.

Mura bo danes po napovedih hidrologov upadala, v spodnjem toku pa se bo sprva še razlivala. Drava bo v petek zjutraj začela upadati, a se do sredine dneva na izpostavljenih mestih še vedno lahko razliva v manjšem obsegu.

Kolpa in Krka bosta v petek čez dan v spodnjem toku bosta še naraščali in lahko dosegali tudi velike pretoke, Sava in Ljubljanica pa bosta velike pretoke ohranjali. Druge reke bodo v petek že upadale. V soboto bodo vse reke upadale, prevladovala bo srednja vodnatost rek.

Kot še dodajajo na Arsu, je jutranja temperatura večine rek trenutno med 9 in 15, morje pa se je ohladilo na 20 stopinj Celzija.

Vremenoslovci sicer za danes še napovedujejo pretežno oblačno vreme s krajevnimi padavinami, ki bodo sredi dneva in popoldne pogostejše, v južni polovici Slovenije pa bodo tudi nevihte. Proti večeru se bo od severozahoda začelo jasniti. V petek bo delno jasno, popoldne se bo oblačnost od zahoda spet nekoliko povečala.

Za konec tedna pa obljubljajo lepše vreme in postopen prehod k poletnim temperaturam. V soboto bo večinoma sončno, a še z možnostmi za popoldanske nevihte, medtem ko bo v nedeljo sončno. Vsak dan bo topleje.

Povezane objave

Jakob Omrzel je po hudi nesreči v Italiji spet doma

Župan Gregor Macedoni z ministrom za notranje zadeve o romski problematiki

Shod združene iniciative: S transparenti opozorili, da jim je dovolj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih