Policisti izsledili drzne tatove

FOTO: Policija.si

Nekaj po polnoči so bili policisti obveščeni o dveh drznih tatvinah iz prodajaln na avtocestnih postajališčih Zaloke in Starine. Na Zalokah sta dva storilca odtujila večjo količino prehrambenih artiklov, na Starinah pa tobačne izdelke in energijske napitke ter pobegnila z osebnim avtomobilom znamke Audi.

OKC je o tatvinah in opisu storilcev nemudoma obvestil policiste na širšem območju, ti pa so pričeli z intenzivnimi aktivnostmi za izsleditev tatov. Enega izmed storilcev so na počivališču prijeli policisti PP Novo mesto. Ugotovili so, da gre za mladoletnika iz Ponikev. O njegovem ravnanju so obvestili center za socialno delo in starše, ki so ga po zaključenem postopku prevzeli.

Nekaj po 1. uri pa so brežiški policisti v Novi vasi pri Mokricah uspeli izslediti in ustaviti Audi, ki ga je vozila 23-letna sostorilka iz Kerinovega Grma, eden izmed potnikov pa je bil mladoletnik prav tako iz Ponikev.

Med postopkom so ugotovili, da je 23-letnica vozila neregistriran avtomobil, dva otroka v vozilu pa nista bila zavarovana z ustreznim varnostnim sistemom. 23-letnici so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji zaradi kršitev izdali plačilni nalog. Ukradene predmete so zasegli, o ravnanju mladoletnika obvestili starše in pristojni center za socialno delo. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Zoper predrzne tatove bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Povezane objave

Jakob Omrzel je po hudi nesreči v Italiji spet doma

Župan Gregor Macedoni z ministrom za notranje zadeve o romski problematiki

Shod združene iniciative: S transparenti opozorili, da jim je dovolj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih