Policisti rešili življenje moškega

FOTO: Policija.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 109 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 305 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala voznica električnega skiroja, in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Straži pri Raki so zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 19 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Pred dnevi so novomeški policisti s hitrim in požrtvovalnim ukrepanjem rešili življenje moškemu, ki je poskušal storiti samomor. V jutranjih urah so prejeli klic na pomoč obupane ženske, ki jih je obvestila, da ima njen sin že več dni težave in samomorilne misli. Tistega jutra ji je povedal, da si bo vzel življenje in peš odšel od doma. Na kraj je OKC nemudoma napotil policiste PP Novo mesto. Ugotovili so, da je moški odšel proti bližnjemu gozdu, zato so se takoj odpravili v gozd in pričeli z iskanjem. Kmalu zatem so slišali kričanje in zvok bližajočega vlaka. Stekli so proti progi in zagledali moškega, ki je stal na tirih in kričal. Na njihove pozive se ni odzival, zato so brez oklevanja stekli do njega. Čeprav se je upiral, so ga zgrabili za roke in ga v zadnjem trenutku potegnili s tirov. Potniški vlak je bil takrat oddaljen le še nekaj metrov. Policisti so na kraj dogodka poklicali reševalce in moškega zadržali do njihovega prihoda.

Trije policisti PP Novo mesto so pri posredovanju, ko je bilo ogroženo človeško življenje, tvegali lastno varnost, da so rešili življenje občanu.

PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovana voznica električnega skiroja

Okoli 10. ure so bili obveščeni o padcu voznice električnega skiroja v naselju Strelac. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 16-letna voznica na skiroju prevažala otroka. Vozila je iz smeri Družinske vasi proti Strelacu, kjer je v ovinku zapeljala na peščeno bankino, izgubila oblast nad skirojem in padla. Hudo poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, od tam pa v UKC Ljubljana. Potnik na skiroju ni bil poškodovan, policisti pa so ugotovili, da sta med vožnjo oba uporabljala zaščitno čelado.

Prekoračitve hitrosti na avtocesti

Nekaj po 8. uri so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes švicarskih registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 200 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 70 km/h. 25-letnemu državljanu Švice so zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izrekli globo.

Prav tako okoli 8. ure so ustavili voznika osebnega avtomobila Mercedes švicarskih registrskih oznak, ki je na avtocesti vozil s hitrostjo 189 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 59 km/h. 22-letnemu državljanu Slovenije so izdali plačilni nalog in izrekli kazenske točke.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 12. 7. in 16. 7. je v Novem mestu nekdo vlomil v prostore izobraževalne ustanove in odtujil ključe.

V Cerkljah ob Krki je okoli 19. ure neznanec iz odprte garaže odtujil električni skiro Xiaomi mipro2 črne barve.

Na Vandotovi ulici v Novem mestu je med 14. 7. in 16. 7. nekdo z vrta odtujil fižol.

V Cerovem Logu na območju PP Šentjernej je med 19. in 21. uro neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico z dokumenti in bančno kartico. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 800 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Loče, Slovenska vas, Rakovec, Mihalovec, Kapele, Župelevec) izsledili in prijeli 62 državljanov Sirije, 27 državljanov Afganistana, 17 državljanov Egipta, 11 državljanov Bangladeša, šest državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, po štiri državljane Kitajske, Bangladeša, Pakistana in Iraka, tri državljane Maroka in državljana Alžirije. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Črnomelj, Žuniči) so prijeli sedem državljanov Iraka, pet državljanov Maroka, štiri državljane Sirije in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Povezane objave

Cesta Vavta vas-Dolenjske Toplice-Podturn bo po novem zaprta od ponedeljka

V zbornici zdravstvene nege za uvedbo babiških ambulant

Jakob Omrzel je po hudi nesreči v Italiji spet doma

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih