Pretep na javnem kraju na Kandijski cesti

Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 104 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 254 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 15 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov, sprožitev signalno-varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Lažje poškodovana udeleženca nesreče

5. avgusta, nekaj pred 8. uro, so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med naseljema Dvorce in Cerina. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 21-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 63-letna voznica. Lažje poškodovani udeleženki nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici bodo policisti zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Padec voznika električnega skiroja

Policisti PP Krško so bili nekaj pred 10. uro obveščeni o padcu voznika električnega skiroja na območju Senovega. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 18-letni voznik električnega skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem, padel in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. 18-letniku, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade, bodo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izdali plačilni nalog.

Poškodovan kolesar

Okoli 17. ure so bili obveščeni o padcu kolesarja na območju Šentjanža. Policisti PP Sevnica so ugotovili, da je otrok med kolesarjenjem po cesti zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel in se poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Prekoračitev hitrosti na avtocesti

Policisti so na Obrežju okoli 10.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Audi nemških registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 181 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 51 km/h. 45-letnemu državljanu Nemčije so zaradi kršitve izrekli globo.

KRIMINALITETA

Poškodovanje tuje stvari

Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Novem mestu je med 26. julijem in 5. avgustom nekdo poškodoval vetrobransko steklo, vzvratno ogledalo, pokrov motorja in smerokaz kombija Renault Master. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2.000 evrov.

Vlomi in tatvine

V Podzemlju je med 4. in 5. avgustom neznanec iz počitniške hiše odtujil denar. Policisti PP Metlika so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo ter aktivnostmi za izsleditev storilca.

Na Knezovi ulici v Novem mestu je okoli 22. ure nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Ob vstopu se je sprožila alarmna naprava, storilec pa je pobegnil. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih ni ničesar odtujil, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno z vlomom. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo ter aktivnostmi za izsleditev storilca.

V noči na 6. avgust so na Seidlovi cesti v Novem mestu neznanci vlomili v poslovne prostore prodajalne in gostinskega lokala. Iz prodajalne so odtujili denar, iz gostinskega lokala pa po prvih ugotovitvah ni bilo ničesar odtujenega. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 5. in 6. avgustom je na Kandijski cesti v Novem mestu nekdo razbil steklo in vlomil v prodajalno. Okoliščine policisti še preiskujejo.

JAVNI RED IN MIR

Posredovanje zaradi pretepa in groženj

Okoli 14. ure so bili obveščeni o pretepu na javnem kraju na Kandijski cesti v Novem mestu. Poškodovan ni bil nihče, policisti PP Novo mesto pa so zbrali obvestila in ugotovili identiteto vseh treh vpletenih oseb. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja groženj in kršitve javnega reda in miru. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo in kršiteljem izdali plačilne naloge.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Slovenska vas, Jereslavec, Rakovec, Loče, Mihalovec, Čatež ob Savi, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 106 državljanov Sirije, 34 državljanov Afganistana, 11 državljanov Mongolije, deset državljanov Indije, devet državljanov Bangladeša, sedem državljanov Pakistana, sedem državljanov Sierra Leone, šest državljanov Egipta, štiri državljane Turčije, tri državljane Nepala, dva državljana Maroka, državljana Turčije in državljana Nigerije. Na območju PP Črnomelj (Balkovci, Črnomelj, Preloka) so prijeli šest državljanov Maroka, štiri državljane Irana, državljana Pakistana, in na območju PP Sevnica (Sevnica) dva državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Povezane objave

Jakob Omrzel je po hudi nesreči v Italiji spet doma

Župan Gregor Macedoni z ministrom za notranje zadeve o romski problematiki

Shod združene iniciative: S transparenti opozorili, da jim je dovolj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih