Prevažala otroke, vozila neregistriran avtomobil in odklonila opravljanje preizkusa alkoholiziranosti

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 76 nujnih primerih in prejeli 204 klice na številko 113. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Vozila so zasegli štirim kršiteljem cestno-prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so tudi zaradi 19 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. Na področju kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini in tatvin. Policisti so posredovali tudi zaradi nesreč pri delu, sprožitve signalno-varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Neprilagojena hitrost

Policisti PP Sevnica so bili ob 15.30 obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Na kraju so ugotovili, da je 24-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Sevnice proti Drožanju, zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se prevrnila. Reševalci so jo oskrbeli in prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je utrpela lažje poškodbe. Zaradi kršitve cestno-prometnih predpisov bo prejela plačilni nalog.

Prekoračitve hitrosti na avtocesti

Ob 8.30 so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila BMW belgijskih registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 183 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 53 km/h. 59-letnemu državljanu Belgije so zaradi kršitve cestno-prometnih predpisov izrekli globo.

Nekaj po 9.30 so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila BMW švicarskih registrskih oznak, ki je na avtocesti vozil s hitrostjo 197 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost za 67 km/h. 36-letnemu državljanu Švice so izrekli globo zaradi prekoračitve hitrosti.

Zasegi vozil

Policisti PP Brežice so ob 12. uri na Trubarjevi ulici v Brežicah kontrolirali mopedista, ki je prevažal dve osebi na neregistriranem in nezavarovanem mopedu brez registrske tablice. Voznik in potniki niso uporabljali varnostnih čelad. Med postopkom so ugotovili, da 18-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in ni imel osebnega dokumenta. Moped so zasegli, izrekli plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Kršitve so določene z Zakonom o voznikih, Zakonom o motornih vozilih, Zakonom o pravilih cestnega prometa, Zakonom o obveznih zavarovanjih v prometu in Zakonom o osebni izkaznici, za katere je predpisana globa v višini 2.390 evrov.

Metliški policisti so na območju Bereče vasi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila Citroen Xara. Ugotovili so, da gre za 57-letno večkratno kršiteljico cestno-prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V avtomobilu je prevažala otroke, ki niso bili zavarovani z ustreznim zadrževalnim sistemom. Vozila je neregistriran avtomobil in odklonila opravljanje preizkusa alkoholiziranosti. Avtomobil so ji zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Za kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in Zakona o motornih vozilih je predpisana globa v višini 2.040 evrov. V zadnjih dveh mesecih so 57-letnici že četrtič zasegli vozilo zaradi hujših kršitev cestno-prometnih predpisov.

Nekaj po 21. uri so policisti PP Metlika med kontrolo prometa v naselju Dole zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Ford Focus. Ugotovili so, da je za volanom sedel 16-letnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil z registrsko tablico, ki pripada drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PP Krško so nekaj pred 22. uro med kontrolo prometa v Malem Podlogu ustavljali voznika osebnega avtomobila Fiat Ducato. Kršitelj ni upošteval znakov policistov in je nadaljeval vožnjo do dvorišča stanovanjske hiše, kjer je ustavil. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. 49-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli avtomobil in mu izdali plačilni nalog. Na sodišče so naslovili obdolžilni predlog, ki predpisuje globo v višini 2.200 evrov.

V noči na 31. julij so sevniški policisti med kontrolo prometa v Sevnici ustavili voznika osebnega avtomobila Renault Megane. Ugotovili so, da 30-letni kršitelj vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Javni red in mir

Prijeti tatova, ki sta ukradla viski in žalila prodajalko

Nekaj po 17. uri so šentjernejski policisti prejeli obvestilo o tatvini in kršitvi javnega reda in miru v prodajalni v Škocjanu. Takoj so se odzvali, zbrali obvestila in pričeli z aktivnostmi za izsleditev storilcev, ki sta pobegnila s kraja. Na podlagi opisa so ju izsledili in prijeli v okolici Škocjana. Ugotovili so, da sta 15-letnica iz Dobruške vasi in 21-letnik iz Škocjana v prodajalni ukradla dve steklenici viskija in žalila prodajalko, ki ju je zalotila. Zoper mladoletnico bodo zaradi kršitve javnega reda in miru na sodišče naslovili obdolžilni predlog, 21-letniku pa izdali plačilni nalog. Prav tako bosta ovadena na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Mejne zadeve in tujci

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Slovenska vas, Loče, Jesenice, Župelevec, Čatež ob Savi, Ribnica) izsledili in prijeli 45 državljanov Sirije, 21 državljanov Afganistana, deset državljanov Pakistana, dva državljana Tunizije, dva državljana Turčije, dva državljana Nepala, dva državljana Egipta, enega državljana Konga, enega državljana Maroka in enega državljana Alžirije. Na območju PP Črnomelj (Zilje, Vukovci) so prijeli 13 državljanov Afganistana, pet državljanov Maroka, enega državljana Gvineje in enega državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Povezane objave

Cesta Vavta vas-Dolenjske Toplice-Podturn bo po novem zaprta od ponedeljka

V zbornici zdravstvene nege za uvedbo babiških ambulant

Jakob Omrzel je po hudi nesreči v Italiji spet doma

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih