S prvim šolskim dnem sproščen promet na Westrovi ulici

Zaključuje se celovita rekonstrukcija Westrove ulice na odseku od križišča s Šegovo ulico do železniškega prehoda pri Šmihelski cesti, kjer bo s ponedeljkom, 2. septembra 2024, odstranjena popolna zapora. Promet bo potekal nemoteno, za izvedbo zaključnih del pa bodo izven prometnih konic predvidoma do 7. septembra 2024 po potrebi vzpostavljene delne zapore z ročnim usmerjanjem. Po zaključku prenove Westrove ulice se bodo dela začela izvajati na krajšem kraku bližnje slepe Šegove ulice, kjer bo vzpostavljena popolna zapora.

Dela na Westrovi ulici zajemajo ureditev vozišča, cestne razsvetljave in kanalizacije, z obojestranskim pločnikom in kolesarsko stezo bo poskrbljeno tudi za varne površine za pešce in kolesarje. Ker gre za prometno obremenjeni del mesta, predvsem zaradi bližine Šolskega centra Novo mesto, je izvajalec dela izvajal v počitniškem času, s prenovo slepe Šegove ulice pa bo pričel septembra.

Povezane objave

Jakob Omrzel je po hudi nesreči v Italiji spet doma

Župan Gregor Macedoni z ministrom za notranje zadeve o romski problematiki

Shod združene iniciative: S transparenti opozorili, da jim je dovolj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih