Uspeh dijakov Gimnazije Novo mesto na spomladanskem roku mature 2024

Generacija maturantov splošne mature 2024. Foto: Asja

V četrtek, 11. 7. 2024, smo na Gimnaziji Novo mesto razglasili rezultate spomladanskega roka mature, v katerem je 153 dijakov opravljalo splošno maturo ter 13 dijakov mednarodno maturo. Maturo so dijaki v povprečju opravili z 21,7 točkami.

Med maturanti splošne mature je v spomladanskem roku 7 dijakov doseglo 30 in več točk. Zlati maturanti na splošni maturi so: Marko Topić, Miha Mihalič, Eva Urankar, Živa Bregar, Ana Sluga, Vid Koščak in Luka Brdar, ki je dosegel vse točke in tako postal diamantni maturant. Nina Novak pa je pri sociologiji dosegla najvišje število točk doseženih v spomladanskem roku splošne mature 2024 pri tem predmetu.

Letos je na Gimnaziji Novo mesto mednarodno maturo opravljala druga generacija maturantov. Tudi oni so dosegli dober uspeh na maturi, saj so od 13 dijakov kar  štirje dijaki dosegli 40 točk in več in postali zlati maturanti mednarodne mature. To so Nuša Kocuvan, Jerca Pavlin, Žana Škrabar Steiner ter Jakob Testen.

Vsem maturantom želimo veliko uspeha in vztrajnosti na nadaljnji poti ter jim čestitamo za dosežen rezultat.

Zlati maturanti z ravnateljico, od leve proti desni: Živa Bregar, Marko Topić, Miha Mihalič, Ana Sluga, Vid Koščak, Eva Urankar in ravnateljica Mojca Lukšič, foto: Foto Asja

VIR: Gimnazija Novo mesto.

Povezane objave

Jakob Omrzel je po hudi nesreči v Italiji spet doma

Župan Gregor Macedoni z ministrom za notranje zadeve o romski problematiki

Shod združene iniciative: S transparenti opozorili, da jim je dovolj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih