Pod streho tradicionalni turnir, pokal romal v Trebnje

V soboto se je s podelitvijo pokalov najboljšim trem ekipam v Novem mestu sklenil najmočnejši dvodnevni pripravljalni turnir letošnjega poletja v Sloveniji, KRKA 2024. Gre za turnir, ki ga že tradicionalno v času med obema sezonama pripravlja Moški rokometni klub Krka pod pokroviteljstvom Krke, tovarne zdravil d.d., Mestne občine Novo mesto, podjetja Adria Mobil, Roletarstva Medle in drugih.

Tokrat  je dolenjski prvoligaš v domači športni dvorani Marof gostil izjemno zanimive in atraktivne ekipe. Poleg RK Trimo Trebnje ter avstrijske ekipe SC Ferlach, se je vabilu odzval tudi srbski prvak RK Vojvodina.

Številni ljubitelji rokometa so bili v petek in soboto priča izjemnemu rokometnemu dogodku in predstavam ekip, ki so omenjeni turnir izkoristile za nekakšno generalko pred skorajšnjim začetkom nove rokometne sezone.

Rezultati tekem:

RK Vojvodina -RK Trimo Trebnje 28:29

MRK KRKA – SC Ferlach 33:28

Tekma za 3. mesto: SC Ferlach – RK Vojvodina 27:28

Tekma za 1. mesto: MRK KRKA- RK Trimo Trebnje 27:30

Končni vrstni red:

  1. mesto: RK Trimo Trebnje
  2. mesto: MRK KRKA
  3. mesto: RK Vojvodina
  4. mesto: SC Ferlach

Izjave po turnirju:

Mirko Skoko, trener MRK KRKA: » S samim turnirjem sem zadovoljen. Če bi ocenil obe tekmi, lahko rečem, da smo imeli proti Trimu kar nekaj tehničnih napak, izgubljenih žog, sicer pa so se fantje načeloma zelo izkazali. Imamo pa kar nekaj zdravstvenih težah, saj v postavi še vedno ni Jureta Blaževiča, Jerneja Avsca, bolečine v hrbtu je znova začutil Matija Gliha, v popolnem trenažnem procesu tudi nista Leon Rašo in Tilen Kukman, ampak generalno gledano verjamem, da bomo z nekaj popravki v igri lahko konkurirali vsem ekipam v ligi. Tak je naš plan«.

Vojislav Vukić, igralec MRK KRKA: » Na tem turnirju smo gostili izjemne ekipe. Vsem bi za prikazano čestital, saj so se pokazali v zelo dobri luči. Kljub temu, da nismo bili v popolni sestavi, saj nas pestijo določene težave s poškodbami, mislim, da bomo v teh treh tednih, kolikor je še ostalo do začetka lige, uspeli popraviti napake. Želim si, da bi našo formo še dvignili in ligaški del začeli kompletni«.

David Didović, igralec RK Trimo Trebnje: » Vemo, da je turnir v Novem mestu vedno na visokem nivoju, saj so to pokazale tudi ekipe, kot so Krka in ostale, ki pridejo v goste. Lahko rečem, da je bilo vse super, morda je vse skupaj zmotila le vročina. Ta turnir je bil za nas na nek način že uvertura v prvo evropsko tekmo, ki nas čaka čez štirinajst dni. V naslednjih dneh nas čaka še dodatno uigravanje, pregled video posnetkov in še zadnja pripravljalna tekma. Potem se začne zares«.

Izbrance domačega trenerja Mirka Skoka v naslednjih treh tednih pripravljalnega obdobja čaka še nekaj tekem, med drugim bodo v Marofu gostili ekipo iz Slovenj Gradca, madžarsko zasedbo Scurgoi ter povratnika v prvoligaško druščino Rokometni klub Krško. Sicer pa bodo Novomeščani uvod v Ligo NLB odprli v domači dvorani, ko v goste (7.9.) prihaja ekipa Rika iz Ribnica.

 

Povezane objave

Jakob Omrzel je po hudi nesreči v Italiji spet doma

Župan Gregor Macedoni z ministrom za notranje zadeve o romski problematiki

Shod združene iniciative: S transparenti opozorili, da jim je dovolj

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih