fbpx
Mestnik
Novo mesto
Aktualno Gospodarstvo Novice

Odprt tretji rok razpisa za programe in projekte organizacij in posameznikov

Mestna občina Novo mesto je odprla prijave na tretji rok razpisa za sofinanciranje delovanja organizacij in posameznikov s posebnim statusom in sofinanciranje projektov za leto 2024. Za sedem vsebinskih področij organizacijam in posameznikom, ki v novomeškem okolju predstavljajo pomembno družbeno komponento, na tretjem razpisnem roku novomeška občina namenja dobrih 92 tisoč evrov. Rok za oddajo vlog v digitalni obliki poteče 30. septembra 2024.

Triletni razpis za sofinanciranje delovanja organizacij in posameznikov s posebnim statusom in sofinanciranje projektov je bil prvič uveden v letu 2022, namenjen pa je novim in obstoječim vlagateljem za podporo enkratnim projektom ter prijaviteljem, ki jim je novomeška občina že odobrila sofinanciranje in oddajo le letni program dela. S finančno podporo želi Mestna občina Novo mesto organizacijam in posameznikom s posebnim statusom omogočiti stabilno delovanje. V tretjem razpisnem roku gre sicer za sofinanciranje področij kulture, mladine, športa, prireditev, medobčinskega in mednarodnega sodelovanja, turizma in prireditev pomembnih za turistično promocijo občine.

Vse informacije so prosilcem na voljo na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih