fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Nogomet Novice Šport

Meseci nezmožnosti delovanja bodo pustile posledice tudi pri NK Krka

V normalnih okoliščinah bi se nogometaši že pripravljali na nadaljevanje nogometne sezone, a jim je epidemija spremenila načrte. Tako kot večina drugih klubom se je tudi Nogometni klub Krka spopadla z epidemijo, in sicer z prilagojenimi programi vadbe za vse selekcije. Uradno lahko trenirajo tisti, ki imajo s klubom podpisano pogodbo. »Naši igralci ohranjajo formo preko skupinske Zoom vadbe na daljavo in imajo vsak svoj individualni program treninga,« nam pove športni direktor Sašo Udovič.

Tudi v NK Krka imajo z igralci podpisane pogodbe. Trenutno pa jim je onemogočeno, da opravljajo svoj poklic. Na drugi strani se pojavljajo stroški – plačila igralcev, trenerjev in vseh zaposlenih. Kot pravi športni direktor so podpisane pogodbe, stroški velik problem, ki pa ga skušajo reševati z racionalizacijo stroškov in dogovorom z vsemi vpletenimi. Finančne pomoči od NZS- ja tako ne dobiva noben klub. »Smo hvaležni generalnemu sponzorju Krka d.d., da nas podpira v težkih časih,« pravi Sašo.

Športni direktor NK Krka Sašo Udovič FOTO: Slovenskenovice.si

Bodo v epidemiji spet najkrajšo potegnili manjši klubi?

Posledice epidemije bodo velike tako na splošno kot tudi za nogomet. Sašo se strinja, da bodo v tej krizi najkrajšo potegnili ravno najmanjši klubi, saj je posledično zanimanje pokroviteljev manjše. »Meseci nezmožnosti delovanja bodo pustile posledice tudi za naš klub na vseh selekcijah, predvsem pa v mladinskem pogonu,« pravi.

Novomeščani so trenutno na drugem mestu in za vodilnimi Radomljami zaostajajo za tri točke. Kot pravi Sašo cilj ostaja boj za 1. mesto in pa preboj v 1. ligo. »Po epidemiji bo potrebno najprej realno oceniti stanje vseh selekcij in nato s pametno strategijo poskušati nadomestiti izgubljeno v psihološkem, fizičnem in tehničnem smislu,« pravi športni direktor NK Krke.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih