fbpx
Mestnik
Aktualno Rokomet Šport

S pokalom so se vrnili iz Dunaja

Včeraj se je na Dunaju sklenil mednarodni rokometni turnir »Schmeltz 2023«, ki se ga vsako leto tik pred začetkom novega šolskega leta udeležujejo tudi rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka. Na že trideseto izvedbo omenjenega turnirja je ekipa MRK KRKA sodelovala s tremi ekipami, ki so znova poskrbele za odlične predstave in zavidljive rezultate. Turnir so v svoji starostni kategoriji v močni konkurenci ekip osvojili starejši dečki, ki so včeraj v finalu tesno, s 14:13 premagali avstrijsko ekipo Union West Wien.

“Na mednarodni turnir na Dunaju, smo se odpravili, da se pripravimo na sezono, ki bo potekala tekom šolskega leta. Kljub temu, da so bili naši nasprotniki močni, nas to ni ustavilo. Vse tekme so bile napete, a na koncu so se vse obrnile na našo stran. Bili smo zelo veseli, da smo se lahko udeležili tega turnirja, še bolj pa, ko smo dvignili pokal.”

Kapetan starejših dečkov, Jakob Kastelic

Končni vrstni red turnirja:
Mlajši dečki –KRKA 2 ( 2011 in mlajši), trener Iztok Adamčič- 12. mesto
Mlajši dečki –KRKA 1 ( 2011in mlajši), trener Kristjan Windischer- 2. mesto
Starejši dečki ( 2009 in mlajši), trener Dejan Vujić- 1. mesto

Sicer je vsaka od ekip na tem turnirju odigrala po šest tekem, ter si tako v pripravljalnem obdobju na novo rokometno sezono pridobila ogromno znanja in izkušenj pred začetkom domačega prvenstva.

“Letos smo se udeležili turnirja na Dunaju. Z ekipo smo tekmovali v kategoriji 2011. Osvojili smo 2. mesto. Zadovoljen sem z našim rezultatom. Upam, da se bomo naslednje leto tudi udeležili tega turnirja.”

Kapetan mlajših dečkov, Filip Goršič

Mladi rokometaši se domov vrnili z lepimi spomini, predvsem pa z ogromno rokometnega znanja, ki ga bodo s pridom unovčil v novi rokometni sezoni.

MRK KRKA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih