fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Občina Zanimivosti & Zabava

Električni avtomobil za Mobilni paliativni tim

Ministrstvo za zdravje je v okviru projekta Krepitev paliativnih mobilnih timov pridobilo evropska sredstva, ki so namenjena krepitvi mobilnih paliativnih timov. V okviru projekta bodo osmim mobilnim paliativnim timom po Sloveniji predali ključe električnih avtomobilov.

V Splošni bolnišnici Novo mesto so prejeli ključe električnega avtomobila Citroen E-C4, s katerim bo  paliativni tim obiskoval paciente na domu. Mobilni paliativni tim, ki v Splošni bolnišnici Novo mesto deluje od konca leta 2021, izvaja celostno obravnavo bolnikov in obvladuje ne samo njihove telesne, pač pa tudi psihološke, duhovne in socialne potrebe.

Posebej jih veseli, da je novi avto električni, s čimer tudi v bolnišnica uresničuje prehod na zeleno, trajnostno in povečuje ozaveščenost o bolj trajnostni mobilnosti. V ta namen so v bolnišnici v sklopu evropskega projekta Salomon vzpostavili 3 e-polnilnice za električna vozila s šestimi polnilnimi mesti, izposojo dveh električnih koles za zaposlene v bolnišnici in izposojo koles preko sistema GO NM.
Vir: SB Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih