fbpx
Mestnik
KOLUMBIJA - Žak Eržen svetovni podprvak v Omniumu
Foto: Kolesarski klub Adria Mobil
Aktualno Kolesarstvo Šport

Žak Eržen je v Kolumbiji postal svetovni podprvak

Včeraj smo se razveselili srebrne medalje Žaka Eržena na mladinskem svetovnem prvenstvu na stezi. Žak je lanskima bronasti (Scratch Race) in zlati (Elimination Race) na MSP v Izraelu, včeraj v Kolumbiji dodal še srebrno medaljo v disciplini Omnium in tako dopolnil celo kolekcijo medalj na svetovnih prvenstvih. V razburljivem zaključku je svetovni prvak postal Ukrajinec Daniil Yakovlev (115 točk), naslov svetovnega podprvaka je osvojil Žak Eržen (110 točk), tretji pa je bil Nemec Bruno Kessler (106 točk).

Žak Eržen, ki po letošnji sezoni za eno leto odhaja v kontinentalno razvojno ekipo Bahrain Victoriusa, italijanski Cycling Team Friuli, od leta 2025 pa ga bomo spremljali v Team Bahrain Victoris, ekipi svetovne serije, je še enkrat več dokazal iz kakšnega testa je in Sloveniji privozil še četrto medaljo iz velikih tekmovanj na stezi (eno srebrno medaljo ima tudi iz EP na Portugalskem – Elimination Race).

Kolesarski Klub Adria Mobil

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih